Cutremur cu magnitudinea 6,5 în Japonia: răniți și clădiri prabușite

Cutremur cu magnitudinea 6,5 în Japonia: răniți și clădiri prabușite

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs vineri în prefectura Ishikawa, din vestul Japoniei, au anunțat autoritățile. Presa locală a relatat că unele clădiri s-au prăbușit, iar persoane au fost rănite.

Foto: Arhivă

Secretarul-șef al cabinetului Hirokazu Matsuno a declarat într-o conferință de presă de urgență că o persoană a făcut stop cardiac în urma cutremurului, dar nu a oferit alte detalii. De asemenea, el a precizat că nu au fost raportate anomalii la centrala nucleară Shika din zonă sau la centrala Kashiwazaki-Kariwa din prefectura învecinată Niigata.

A fost revizuită magnitudinea cutremurului la 6,5, de la 6,3 preliminar, iar autoritățile au avertizat că s-ar putea să existe replici. Nu a fost emisă o avertizare pentru tsunami după seism.

Locuitorii din zonele afectate de cutremur sunt sfătuiți să rămână în alertă timp de aproximativ o săptămână în cazul unor noi evenimente cu intensitate seismică de 6 sau mai mare, notează Reuters.

Guvernul din Japonia a înființat un centru de răspuns la cutremur condus de premierul Fumio Kishida.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...