Cutremur de 3,8 grade pe Richter în județul Buzău, joi după-amiază

Cutremur de 3,8 grade pe Richter în județul Buzău, joi după-amiază

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter s-a produs, joi după-amiază, la ora locală 15,10, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 85 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Covasna (35 km), Târgu Secuiesc (45 km), Focșani (47 km), Mărășești (52 km) și Râmnicu Sărat (54 km).

De la începutul anului, în România au avut loc 15 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”