Cutremur de 4 grade pe scara Richter în județul Vrancea, marți după-amiază

Cutremur de 4 grade pe scara Richter în județul Vrancea, marți după-amiază

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs marți după-amiază, la ora locală 13,06, în județul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut o intensitate în zona epicentrală II pe scara Mercalli și s-a produs la o adâncime de 66 de kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost: Focșani (20 km), Mărășești (20 km), Tecuci (34 km), Adjud (35 km), Râmnicu Sărat (50 km).

De la începutul anului, în România au mai avut loc 37 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /