Cutremur de 5,2 în California, cel mai puternic în doi ani

Cutremur de 5,2 în California, cel mai puternic în doi ani

Risc Seismic

Sudul Californiei a fost zguduit vineri de un cutremur de pământ cu magnitudinea 5,2, cel mai puternic după 2014 în acest stat din sud-vestul SUA dar care nu a provocat nici pagube și nici răniți, potrivit autorităților.

Seismul a avut loc în jurul orei 1.00 (8.00 GMT) în parcul natural Anza Borrego Desert State Park, la est de San Diego, potrivit serviciilor geologice federale (USGS), citate de AFP.

Cutremurul a fost resimțit pe o distanță de sute de kilometri, până la Los Angeles sau San Bernardino, precum și în Mexic.

Acesta este cel mai puternic cutremur în California după ce un seism de magnitudine 6, cel mai puternic în regiune într-un sfert de secol, a lovit în august 2014 nordul statului, în regiunea viticolă Napa Valley.

El a provocat moartea unei femei în timp ce alte două persoane au fost grav rănite.

În martie 2014, un cutremur de 5,1 s-a produs în La Habra, o suburbie a orașului Los Angeles.

Cutremurul de vineri a fost provocat de falia San Jacinto, mai puțin celebră ca "San Andreas", de asemenea în California și care ar putea, potrivit experților, provoca un "big one", un cutremur de pământ major, notează France Presse.

AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…