Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Mexic

Cutremur de 7,2 pe scara Richter în Mexic

Risc Seismic

Cutremurul s-a produs, vineri, la ora locală 09.27, în statul Guerrero, situat în vestul Mexicului, în apropiere de staţiunea Acapulco. Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 24 de kilometri, mişcarea tectonică de 7,2 pe scara Richter fiind resimţită şi în capitala Ciudad de Mexico, aflată la 273 de kilometri distanţă.

În Chilpancingo, reşedinţa statului Guerrero, ferestrele mai multor clădiri s-au spart şi mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ de cutremur. Totuşi, potrivit primului bilanţ, nu există pagube materiale majore şi nici victime. Un reprezentant al Oficiului pentru Protecţie Civilă, citat de CBS News, a declarat că s-a creat panică mai ales în rândul turiştilor, localnicii fiind obişnuiţi cu astfel de fenomene tectonice.

Statul Mexic, situat în partea sudică a Americii de Nord, este adesea zguduit de cutremure, acesta aflându-se la întretăierea a trei plăci tectonice. Unul dintre cele mai mari seisme a fost înregistrat în anul 1985. Peste 10.000 de oameni au murit doar în capitala Ciudad de Mexico după producerea unui cutremur cu magnitudine 8,1 pe scara Richter.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei