CUTREMUR în Marea Britanie! Primul ministru și-a anunțat DEMISIA! VIDEO

CUTREMUR în Marea Britanie! Primul ministru și-a anunțat DEMISIA! VIDEO

Risc Seismic

David Cameron îşi anunţă demisia de la conducerea Marii Britanii, începând din octombrie. Premierul Marii Britanii a declarat într-o conferinţă de presă organizată la Downing Street că ţara sa are nevoie de un nou premier după rezultatul referendumului pentru ieşirea din UE.

“Cred ca tara noastra are nevoie de noi conducatori care sa o duca in aceasta directie, nu cred ca e bine sa fiu capitanul care duce tara noastra catre aceasta directie”, a declarat Cameron.

“Mi se pare normal ca noul premier sa ia decizia privind momentul in care va invoca articolului 50”, a spus el facand referire la prevederea din Tratatul de la Lisabona privind notificarea UE in privinta iesirii din blocul comunitar.

El a adaugat ca isi mentine parererea ca tara sa este mai puternica in cadrul Uniunii, dar ca “putem supravietui si in afara UE”.

"Nu regret nimic, nu retrag nimic”, a precizat el, facand referire la decizia de convocare a referendumului si la argumentele aduse pentru REMAIN.

Premierul britanic a transmis si un mesaj de calm: "Suntem puternici din punct de vedere economic”.

Cameron a dat si asigurari “ca nu vor exista schimbari imediate in modul cum bunurile calatorresc si cum serviciile sunt oferite”.

El a precizat că va rămâne la conducere timp de cel puţin trei luni şi că ţara ar trebui să aibă un nou şef al Guvernului până la congresul Partidului Conservator din toamnă.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…