CUTREMUR în SISTEM! Decizii RADICALE ale ministrului SĂNĂTĂȚII!

CUTREMUR în SISTEM! Decizii RADICALE ale ministrului SĂNĂTĂȚII!

Ministerul Sanatatii vrea sa provoace un cutremur in sistem: Concursurile pentru manageri de spital sunt blocate pana la o noua procedura de selectie. Schimbari majore la evaluarea managerilor, va conta curatenia in spitale si parerea pacientilor.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a blocat concursul pentru sefia Spitalului de Urgenta Floreasca si va realiza o noua procedura de selectie a viitorilor manageri de spitale, a anuntat purtatorul de cuvant al ministerului, Laurentiu Colintineanu. O alta schimbare majora in ce priveste conducerea spitalelor din Romania este evaluarea managerilor, unde vor fi introduse criterii precum igiena, parerea pacientilor si raportarea reala a infectiilor nosocomiale.

"Nu mai vrem spitale murdare", a spus Colintineanu intr-o conferinta de presa.

El a spus ca noile modificari la contractele de management vor fi facute "in cateva saptamani". "Decizia ministrului e ca nici un concurs pentru manageri nu va avea loc pana nu se vor face modificarile la procedura de selectie", a mai spus Laurentiu Colintineanu.

Intrebat daca noile contracte de management pot fi impuse si managerilor care sunt in functie acum, in urma castigarii unor concursuri in trecut, Laurentiu Colintineanu a spus "exista o posibilitate de a semna noul contract, nu e neaparat obligatoriu, dar cautam solutia sa aplicam contractul pentru toti managerii in functie".

Reamintim ca managerii de mari spitale sunt unele dintre cei mai puternice si influente personaje din sistemul medical. Ei gestioneaza bugete uriase, au deseori sustinere politica, detin si functii universitare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!