CUTREMUR la vârful statului! Iohannis o acuză pe Viorica Dăncilă că nu a luat mandat pentru vizita în Israel, iar pe Liviu Dragnea îl suspectează de „înţelegeri secrete cu evreii”

 Președintele, declarații de o duritate fără precedent față de vizita lui Dragnea și a Proastei în Israel!  Iohannis o acuză pe Viorica Dăncilă că nu a luat mandat pentru vizita în Israel, iar pe Liviu Dragnea îl suspectează de „înţelegeri secrete cu evreii”.

Președintele Klaus Iohannis a spus joi că este îngrijorat de ”secretomania” în care a fost organizată plecarea în Israel a premierului Viorica Dăncilă, precizând că aceasta nu a avut niciun mandat și nu a reprezentat România. la discuțiile cu oficialii israelieni. El a mai spus că nu știe ”ce înțelegeri secrete” face Liviu Dragnea cu evreii, dar speră că președintele Camerei Deputaților va avea bunul simț să explice românilor ce a căutat acolo.

 “Această vizită pe care o fac are câteva ciudăţenii. Una din ele e că nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna premier cu nici un mandat. A vorbit strict pentru Guvern şi nu pentru România”, a spus Iohannis la Bacău.

Preşedintele a mai spus că este îngrijorat de “secretomania acestei plecari”, acuzându-i pe cei doi că au plecat fără să anunţe agenda, obiectivele vizitei şi pentru că au anunţat-o foarte târziu.

Mai mult, Iohannis s-a arătat suspicios în legătură cu scopul vizitei făcute de Liviu Dragnea, spunând că “nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine ştie ce înţelegeri secrete face dl Dragnea acolo cu evreii. Sper ca după revenire să aibă bunul-simţ să explice ce au făcut acolo”.

Iohannis a amendat şi apariţia în presă a presupuselor stenograme ale discuţiei dintre el şi premierul Dăncilă pe tema invitaţiei la mediere cu BNR. “Discuţii telefonice au fost, dar am urmărit cu amuzament acele aşa-numite stenograme, care stenograme arată mai degrabă ce şi-ar fi dorit PSD-iştii să se discute decât ce s-a discutat”.

Iohannis a făcut declaraţiile după o vizită la Uzina Aerostar Bacău.

„Această vizită pe care o face premierul și se pare și președintele Camerei Deputaților în Israel are câteva ciudățenii. Una din ele este că nu au venit la discuții, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo, deci a vorbit strict doar în numele și pentru Guvernul, nu pentru România”, a declarat președintele.

„Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă și să anunțe seara târziu, înainte de plecare, acest lucru, fără să anunțe agenda, fără să se știe de fapt ce caută acolo. Fiindcă așa, în vizită turistică, poate să plece oricine, oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se știe mai mult”, a precizat președintele.

Șeful statului s-a referit, explicit, și la președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care este de asemenea în Israel. „Mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns acolo. Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări. Cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii, dar sper că după revenire să aibă bjunul simț și să explice românilor ce au făcut acolo”, a spus Iohannis.

Întrebat ce părere are despre consultarea pe tema relocării ambasadei României din Israel, preşedintele a replicat: ”Îmi imaginez că domnul Dragnea dimineaţă a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat”.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima