CUTREMUR pe SCENA POLITICĂ! Tăriceanu anunță REPETAREA SCENARIULUI din 2009!

CUTREMUR pe SCENA POLITICĂ! Tăriceanu anunță REPETAREA SCENARIULUI din 2009!

Risc Seismic

Calin Popescu Tariceanu a anuntat marti un scenariu de lucru ce urmeaza sa fie discutat de PSD si ALDE dupa alegerile locale. Tariceanu a spus ca ia in calcul o demitere a guvernului Ciolos prin motiune de cenzura dupa alegerile locale, urmata de o perioada in care acelasi guvern Ciolos sa ramana interimar, dar cu puteri limitate, pana la alegerile parlamentare din noiembrie. Tariceanu a explicat de ce e nevoie ca Romania sa fie condusa de un guvern provizoriu: sa nu mai aiba puterea de a da ordonante de urgenta.

"Din punct de vedere politic, discutam si despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea si decizia o vom lua dupa ce ne vom consulta dupa alegerile locale... Pentru ca e o problema pe care nu putem sa nu observam, ca sunt de la alegerile locale 5 luni pana la viitoarele alegeri si trebuie sa ne gandim daca o motiune de cenzura care poate sa il lase pe Ciolos in functie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o solutie mai buna decat sa dea ordonante doamna Pruna in dispretul drepturilor si libertatilor cetatenesti", a declarat marti Tariceanu la Targu Mures.

Declaratia lui Tariceanu completeaza o declaratie de ieri a lui Liviu Dragnea, care spunea ca e probabil ca, in cazul demiterii guvernului Ciolos prin motiune de cenzura in Parlament, Klaus Iohannis sa propuna un candidat la functia de premier care sa nu convina PSD. "Noi putem introduce motiune de cenzura si guvernul sa pice, dar de-abia de aici se complica lucrurile, pentru ca va trebui sa mergem tot la Cotroceni, la domnul presedinte Iohannis, dar nu avem nicio garantie ca va desemna un premier din randul celor pe care-i vom propune noi. Asa ca ne vom putea trezi tot cu Ciolos ca propunere sau cu un alt tehnocrat si sa ajungem in 'guvernul meu 2', ceea ce ar putea sa insemne sa cadem din lac in put, cu o alta garnitura guvernamentala care sa stea cateva luni de zile pana intelege ce se intampla acolo si sa nu generam o instabilitate politica si sociala mai mare decat cea de acum. Decizia nu e luata nici pentru a depune, nici pentru a nu depune motiune de cenzura", declarase Liviu Dragnea luni, la Timisoara.

Reamintim ca Romania a mai trecut printr-o situatie similara in toamna anului 2009. Atunci, PSD si PNL au demis prin motiune de cenzura guvernul Boc 1 cu cateva luni inainte de alegerile prezidentiale. Traian Basescu, presedintele in functie, a inaintat Parlamentului doua propuneri de premier care au fost respinse de Parlament (Lucian Croitoru si Liviu Negoita), astfel ca Guvernul Boc a ramas sa se ocupe de gestionarea treburilor curente, dar avand puteri limitate, asa cum prevede legea pentru un guvern demis.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina