Cutremur puternic în largul coastelor Ecuadorului. Seismul a avut o magnitudine de 6,9

Cutremur puternic în largul coastelor Ecuadorului. Seismul a avut o magnitudine de 6,9

Risc Seismic

Seismul a survenit la ora locală 12.11 (17.11 GMT) şi a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, potrivit Institutului de geofizică de la Quito, citat de EFE, care precizează că nu există informaţii privind producerea de victime sau pagube materiale, relatează Agerpres.

Cutremurul a fost resimţit atât în sudul Ecuadorului, cât şi în nordul statului Peru şi a fost urmat de un altul cu magnitudinea 4,8. Centrul SUA de avertizare în caz de tsunami a indicat că nu există ameninţare de tsunami.

Cutremur de 5,1 grade în Mediterana, în apropierea coastelor Italiei

În ziua de 27 Februarie 2023, la ora 23:50:10 (ora locală a României), s-a produs în Marea Tireniană, la vest de Peninsula Italică, un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5,1 grade pe scara Richter (4,1 pe scara Mercalli), la adâncimea de 402km, arată Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 128km S de Napoli, 185km N de Palermo, 237km NV de Messina, 250km NV de Reggio Calabria, 256km SE de Roma, 279km NV de Catania.

Cutremur cu magnitudinea 6,2 în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6.2 grade pe scara Richter s-a produspe 26 februarie în largul coastelor Papua Noua Guinee.

Anunțul a fost făcut de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), fără să fie lansată alertă de tsunami, relatează Agerpres.

Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 38.2 kilometri, având epicentrul la 29 de kilometri nord-est de oraşul Kandrian, capitala provinciei West New Britain, potrivit USGS.

Două cutremure, soldate cu pagube materiale, s-au produs în sudul Filipinelor

Pe 7 martie, două cutremure au avut loc în sudul Filipinelor. Seismele au provocat pagube materiale şi au determinat sute de oameni să-şi abandoneze locuinţele, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP, citată de Agerpres .

Primul dintre seisme a avut magnitudinea 6, conform Institutului american de seismologie (USGS) și s-a produs în jurul orei locale 14 (06 GMT), la câţiva kilometri de oraşul Maragusan din provincia muntoasă Davao de Oro, situată pe insula Mindanao, în sudul arhipelagului filipinez.

Cel de-al doilea cutremur a avut magnitudinea 5,6 și a lovit oraşul vecin New Bataan, la aproape trei ore după producerea primului seism, provocând prăbuşirea mai multor case.

Potrivit declarațiilor unui oficial al Agenţiei de gestionare a dezastrelor din New Bataan, Lynne Dollolasa, aproape 300 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în satul Andap, unde „un anumit număr de case s-au prăbuşit".

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...