CUTREMUR/Audieri discrete la DNA în MEGA-Dosarul POSDRU! Amănunte INCENDIARE!

CUTREMUR/Audieri discrete la DNA în MEGA-Dosarul POSDRU! Amănunte INCENDIARE!

Risc Seismic

MEGA-Dosarul POSDRU se apropie de detonare. Au fost audieri discrete, în ultimele două săptămâni, la aproape toate „sucursalele” DNA din țară în acest dosar în care se vorbește de cel puțin 250 de nume! Cu foarte mulți șefi din ADR-uri cap de afiș în mătrășirea banilor. Dar și cu mulți șmecheri din Guvernarea Ponta. Însă vedete sunt doi foști miniștri. 

Totul ar fi pornit de la disjungerea unei anchete separate de cea privind efectuarea de mantuiala a unor lucrari de infrastructura pe bani europeni, dosar in itele caruia a picat si cumnatul lui Victor Ponta, omul de afaceri Iulian Hertanu. Si astfel procurorii au ajuns la epicentrul unei alte „combinatii” pe fondurile europene, mult mai complexa si mai profitabila, pe seama celor 700 milioane de euro, cat reprezinta media anuala a fondurilor alocate prinj programul POSDRU. Iar ca sa dam un singur exemplu, anchetatorii au descoperit „scoli fantoma” de formare profesionala, in care cursantii, multumiti ca primesc diverse sume de bani, acceptau sa „dea cu batul” ca ar fi urmat astfel de cursuri inexistente de fapt.

De asemenea, se vorbeste si de o adevarata metodă a proiectelor facute pe bani multi, dar doar pe hartie, firmele de casa ale fostei guvernari reusind astfel sa toace, departe de controalele OIR, zeci de milioane de euro din banii POSDRU. Un alt palier prin care se incasau sume astronomice, de aceasta data direct de la bugetul national, este cel al depunerii unor proiecte care erau declansate pana sa se primeasca avizarea Comisiei Europene. Iar dupa ce Bruxelles-ul refuza sa le finanteze, din cauza nenumaratelor erori si termene nerealiste descoperite, „gaura” era integrala acoperita de catre Ministerul Fondurilor Europene.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...