CUTREMUR/DIICOT, dosar pe PRIVATIZAREA Rompetrol! S-a pus SECHESTRU! Sunt vizate INCLUSIV „SCUTIRILE” lui Ponta!

Un nou dosar pe Rompetrol se află în lucru la DIICOT. Dosarul ocupă un întreg etaj! Așa cum anunță Digi 24, s-a pus sechestru pe rafinăria Petromidia! Valoarea prejudiciului depășește o jumătate de miliard de euro!

DIICOT va pune sechestru pe bunurile Rompetrol, informeaza Digi24. Sunt vizate atat rafinaria Petromidia, cat si benzinariile companiei si alte active, sechestrul ridicandu-se la 660 milioane euro. Potrivit unor surse HotNews, este vorba de un dosar privind privatizarea Petromidia. Masurile procurorilor vin la putin timp dupa ce KazMunaiGaz, compania din Kazahstan care cumparase Rompetrol de la Dinu Patriciu, a vandut-o la randul sau catre o companie din China.

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, suma totala pe care se va pune sechestru este de aproximativ 3 miliarde de lei, aceasta suma reprezentand valoarea estimata a prejudiciului in dosar.

Sechestrul va fi instituit pe mijloacele fixe de la Petromidia, actiuni, dar si pe conturi bancare ale unor persoane fizice. Acest dosar este disjuns din dosarul Rompetrol, in care a fost judecat si omul de afaceri Dinu Patriciu.

In luna martie, seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara potrivit Agerpres ca dosarul Rompetrol disjuns din cel in care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, iar prejudiciul din dosar este unul "impresionant": "E intr-adevar impresionant prin prejudiciul care probabil ca pana la urma va fi cuantificat intr-o suma exacta. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul initial cred ca s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu as putea da o cifra exacta acum pentru ca nu as vrea sa gresesc".

Compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan - KazMunayGas (KMG) si China Energy Company Limited au semnat pe 19 aprilie documentele specifice pentru constituirea unui joint-venture, compania chineza devenind actionar majoritar cu 51%, iar participarea KMG in noul joint-venture va fi de 49%.

vom reveni cu amanunte


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor