CUTREMUR/Iohannis, TRAS PE DREAPTA de americani! Cioloș, VIZITĂ DECISIVĂ!

CUTREMUR/Iohannis, TRAS PE DREAPTA de americani! Cioloș, VIZITĂ DECISIVĂ!

Risc Seismic

Au fost multe controverse legate de absența președintelui Klaus Iohannis de la ceremonia oficială de la Deveselu. Însă deși s-au făcut speculații, surse bine poziționate spun că Iohannis este deja tras pe dreapta în opțiunile strategice ale americanilor în România. Și că, în curând, s-ar putea să aflăm știri despre o investigație a Fiscului american asupra unor apropiați ai familiei Iohannis cu proprietăți în SUA! Asta din plan extern.

Că, din plan intern, așa cum noi am anunțat deja, vor apărea amănunte despre rolul jucat în ascensiunea actualului președinte a unui fost ofițer de securitate, actual om de afaceri din Sibiu. Bun amic de grătare cu Virgil Măgureanu. Conexați aceste date cu eliminarea lui Crin Antonescu din fruntea PNL și apariția lui Iohannis în postura de candidat cu dosarul lui Antonescu și legăturile cu casa de la fiul lui Măgureanu.

Să nu mai vorbim despre schimbul de terenuri dintre Primăria Sibiu condusă de primarul Iohannis și omul de afaceri Ilie Carabulea. Da, terenul din centru pe care s-au construit cele două clădiri de birouri...

O fi întâmplare? Președintele Klaus Iohannis este reprezentat chiar și acum în procese de Casa de Avocatură Mușat și Asociații. Iohannis participat imediat după alegerea în fruntea statului la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Casei de Avocatură Mușat și Asociații.

Această casă de avocatură l-a reprezentat pe Iohannis și în procesul cu ANI.

Casa de avocatura a fost fondată de un fost ofițer de Securitate, Gh Mușat. Mușat a fost declarat oficial de Justiție ofițer și turnător al Securității.

Gheorghe Mușat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), dupa care este trecut in rezerva si devine avocat. In 1984, este arestat pentru ca a dezvaluit unor cunostinte ca fusese securist si este condamnat la inchisoare. Face 4 ani de detentie la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, avand numele conspirativ MIRON. Isi indeplineste constiincios datoria si intocmeste 100 de note informative despre colegii sai de celula, majoritatea condamnati politic. Este eliberat conditionat in 1988 si imediat dupa caderea regimului comunist infiinteaza poate cea mai importanta casa de avocatura din Romania.

Mușat a avut gradele de locotenent (1973) si locotenent major (1975) in cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti. Printre alte misiuni, el l-a avut sub observatie pe Gheorghe Dragulin, preot la Biserica “Ceaus Radu” din Capitala, fost detinut politic.

Vizita lui Cioloș în SUA, decisivă pentru viitorul său în România

Vizita lui Dacian Cioloș nu va fi una de curtoazie. Americanii caută un pol de stabilitate și continuitate în România. Specialiștii consultați de noi spun că nimeni din SUA, de la vârf, n-ar primi pe unul care în decembrie ar dispărea din peisaj! Așa cum aceiași specialiști atrag atenția asupra faptului că președintele Iohannis n-a fost primit de omologul american, lucru foarte de grav în condițiile afirmațiilor extrem de măgulitoare la adresa parteneriatului special invocat de fiecare dată de americani la toate nivelurile!

Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 22 - 25 mai, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden. Din delegaţia României vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat Manuel Costescu de la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

Nota Redacției. Un fapt ciudat. Sașii își țin Heimattag-ul german fără Iohannis

In timp ce peste zece mii de sasi transilvaneni sarbatoresc traditionala Heimattag (Ziua Patriei) la Dinkelsbühl, in Germania, cel mai de frunte sas al tarii, presedintele Klaus Iohannis, a ales sa fie de Rusalii in locul sau preferat, la Sibiu. Heimattag-ul se tine de 65 de ani in orasul situat in Franconia bavareza si este evenimentul comunitar anual cel mai important al urmasilor colonistilor germani care, de 850 de ani incoace, s-au stabilit pe teritoriul transilvanean. Marea lor majoritate s-a repatriat la finele secolului trecut in Germania, iar de Romania ii leaga fire din ce in ce mai subtiri. Multi romani ii regreta, caci Transilvania arata altfel cu sasii cei gospodari in ea.

Doua zile tine evenimentul de la Dinkelsbühl desfasurat anul acesta in 15-16 mai, sub motto-ul „Si eu ii apartin! Dar tu?“ E un slogan de integrare etnica, de multiculturalism, un proiect atat de promovat, dar si atat de controversat in Germania ajunsa anul trecut un butoi de pulbere, din cauza sutelor de mii de refugiati. Motto-ul reflecta orientarea sasilor inspre „intelegerea intre popoare si a respectului reciproc, cu pastrarea concomitenta a interesului autohton“, dupa cum precizeaza Federatia Sasilor transilvaneni din Germania.

Sasii, ca si svabii din Romania, n-au fost pusi niciodata in situatia azilantilor din anii 90 si nici a ulteriorilor refugiati economici sau de razboi. Ca etnici germani, ei si-au intrat in drepturi imediat, primind ajutoare de integrare si chiar credite cu dobanzi foarte mici de la banci. Statul german s-a bucurat mult sa isi reinprospateze forta de munca cu cateva sute de mii de etnici germani din Romania si peste doua milioane din fostul URSS.

Harnici si pusi pe treaba in noul context foarte ofertant, etnicii germani nu au inselat asteptarile autoritatilor, muncind cu zel in uzinele auto din sudul Germaniei, cumparandu-si case si votand CDU.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria