CUTREMUR/Kovesi, AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR! Cetățeni, APĂRAȚI-VĂ STATUL! VIDEO

CUTREMUR/Kovesi, AVERTISMENT ÎNFIORĂTOR! Cetățeni, APĂRAȚI-VĂ STATUL! VIDEO

Risc Seismic

Asistăm în ultima perioadă la un asalt asupra justiţiei şi nu este un asalt din partea cetăţenilor. La fel, şi prin această problemă falsă, că abuzul în serviciu blochează administraţia, nu am auzit-o de la oamenii cinstiţi din România, am auzit-o tot de la persoane care sunt cercetate în dosarele noastre şi de la susţinătorii lor”, a declarat Kovesi, într-un interviu acordat News.ro . Este avertismentul înfiorător al șefei principalei structuri de luptă anticorupție din România!

Laura Codruţa Kovesi: „Efectul cel mai important se va răsfrânge asupra cetăţenilor, din mai multe puncte de vedere şi pe termen lung. În primul rând, funcţionarii publici şi demnitarii vor fi lipsiţi de orice răspundere, vom putea face ce vor, cum vor şi când vor în funcţiile publice pe care le deţin, pentru că nu vor mai fi traşi la răspundere. Apoi, nu vom mai putea investiga pe viitor acest gen de fapte, indiferent ce se va întâmpla şi o să rămânem o ţară în care corupţia se va desfăşura nestingherită şi va fi mascată prin diverse contracte sau prin diverse acte birocratice, fapt care va ascunde tot felul de fapte de corupţie.”

Reporter: Vă întreb direct: dacă se va ajunge la dezincriminarea abuzului în serviciu, o veţi interpreta ca pe o limitare a competenţei procurorilor?

Laura Codruţa Kovesi: Da. Dar  nu va fi doar o limitare a competenţei procurorilor, va fi o încetare a luptei anticorupţie în România, pentru că aceste fapte nu vor mai putea fi investigate şi acest lucru, repet, nu ne afectează pe noi, ca procurori, afectează întreaga societate. Practic, va fi un semnal pe care statul român îl dă: «Gata, am luptat destul cu corupţia, nu mai trebuie să luptăm cu corupţia, nu mai trebuie să investigăm acest gen de fapte». 

Reporter: Şi dacă puneţi în context: ne amintim cu toţii de ”marţea neagră”, vedem periodic iniţiative legislative care, într-un fel sau altul,  vizează activitatea DNA, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, vorbeşte despre un fenomen de ”restauraţie”. Sigur, se referea la alegerea demnitarilor locali trimişi în judecată, la dezincriminarea conflictului de interese prin angajarea rudelor..

Laura Codruţa Kovesi: Asistăm în ultima perioadă la un asalt asupra justiţiei şi nu este un asalt din partea cetăţenilor. La fel, şi prin această problemă falsă, că abuzul în serviciu blocează administraţia, nu am auzit-o de la oamenii cinstiţi din România, am auzit-o tot de la persoane care sunt cercetate în dosarele noastre şi de la susţinătorii lor.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!