CUTREMUR/Ponta și Ghiță, AUDIAȚI la DNA Ploiești într-un NOU DOSAR/Penalul e SUSPECT!

CUTREMUR/Ponta și Ghiță, AUDIAȚI la DNA Ploiești într-un NOU DOSAR/Penalul e SUSPECT!

Risc Seismic

Ora 12:30 Victor Ponta a parasit sediul DNA in jurul orei 12,30, sustinand ca i s-a interzis sa faca declaratii pe marginea acestui dosar.

"Nu am voie sa fac declaratii (...) Nu am voie sa fac declaratii publice prin decizia dl procuror", a spus el, precizand insa ca isi sustine nevinovatia.

Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt citati pentru astazi la DNA Ploiesti intr-un nou dosar in calitate de suspecti. Ponta ar fi suspectat ca ar fi primit bani pentru a pune o anumita persoane pe listele parlamentare la alegerile din 2012.

Procurorii il cerceteaza pe Victor Ponta in baza legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care prevede la articolul 13 urmatoarele: "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."

Ora 11.08: Sebastian Ghita a declarat si el ca se va prezenta la DNA Ploiesti si sustine ca este vorba despre un dosar in care este investigata "problema Tony Blair".

Acesta a vorbit despre o intalnire din 2011 intre Victor Ponta, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Mihai Razvan Ungureanu si fostul prim ministru britanic Tony Blair.

"Stiu ca in dosarul acesta e vehiculat si numele fostului premier britanic Tony Blair", a spus Ghita, fara a oferi alte detalii.

Ora 11.00: Victor Ponta a ajuns la DNA Ploiesti, dar nu a facut nici o declaratie

Potrivit surselor Hotnews.ro ar fi vorba de 200 de mii de euro, bani pe care Sebastian Ghita i-ar fi dat lui Victor Ponta in 2012 printr-un intermediar. Ponta ar fi utilizat acest bani pentru a organiza vizita pe care Tony Blair a facut-o in Romania in 2014. Nu e clar daca procurorii suspecteaza faptul ca Sebastian Ghita si-ar fi cumparat cu acesti bani postul de deputat pentru sine sau pentru altcineva.



Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro