CUTREMURĂTOR! Decizia privind admiterea sesizării Guvernului a fost luată în WC-ul de la CCR! Ca mafioții, fraților, ca mafioții!

CUTREMURĂTOR! Decizia privind admiterea sesizării Guvernului a fost luată în WC-ul de la CCR! Ca mafioții, fraților, ca mafioții!

Risc Seismic

Cutremurător! Decizia privind admiterea sesizării Guvernului a fost luată în WC-ul de la CCR! Ca mafioții, fraților, ca mafioții!  Surse din cadrul CCR ar fi furnizat informația că cinci dintre judecători s-au retras în toaleta de la Curtea Constituțională și au discutat minute în șir.

Cei cinci judecători ar fi fost Valer Dorneanu, Daniel Morar, Petre Lăzăroiu, Mircea Minea și Attila Varga.

Decizia privind  admiterea sesizării Guvernului a fost luată, conform acelorași surse, cu 6-3.

Aceleași surse mai spun că în minuta care va fi redactată ca urmare a ședinței în care s-a constatat conflictul instituțional între Guvern și președintele României, va fi dictată și linia de urmat.

Judecătorii CCR vor dicta calea prin care se dezleagă acest conflict instituțional, iar soluția va fi ca președintele României să fie obligat să semneze decretul privind revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Curtea Constituţională a României a admis miercuri cererea Guvernului și a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Practic, decizia CCR înseamnă că ministrul Justiției are puteri discreționare de a numi șefii parchetelor din România, fără să mai conteze poziția președintelui României și cea a CSM. Până la comunicatul oficial al CCR, este greu de spus acum care va fi calea de urmat pentru Klaus Iohannis.

Practic, decizia CCR modifică radical arhitectura puterii în România, excluzându-l pe președintele României din procedura de revocare a șefilor de la Parchetul general, DNA și DIICOT.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro