Da, asta este România reală! Așa au crescut PSD și AUR în sondaje

Da, asta este România reală! Așa au crescut PSD și AUR în sondaje

Reportajeisback : „Zilele acestea am primit un email disperat de la un domn cu o solicitare de ajutor financiar. Primesc zilnic astfel de emailuri mai ales pe una din firme care este mai vizibila la nivel de masa. În 95% din cazuri solicitările acestea de donații sunt tentative de înșelătorie. Povesti proaste insailate primitiv de oameni fără școală. Pe unul din Neamț care era mai credibil l-am si reclamat la politie după ce am trimis pe cineva sa verifice povestea. De aceea dau spam direct la majoritatea acestor mesaje.
Dar azi, povestea avea atâta emoție în ea și atâta disperare încât ceva m-a oprit. Un domn de 70 de ani ne cerea ajutorul pentru soția de 68 de ani bolnava. Primul gând a fost ca sunt atâția copii necăjiți care au nevoie de ajutor dar am trecut peste. Avea nevoie de niște analize care se fac doar contracost ca statul nu poate și nu are cu ce. Omul cerea 2000 de lei ca împrumut nu ca pomana. Era disperat. O disperare și neputință pe care nu știu câți dintre voi o puteți înțelege cu adevărat. După o viata de munca, după ce își tocasera banii pe medicamente efectiv nu mai avea bani de analizele acelea care costau cam 3000 de lei de fapt din ce m-am informat ulterior. Bai fraților, văzând situația asta parca am primit o palma.
Cum sa muncești o viata întreaga, cum sa ajungi la pensie și sa nu poți avea măcar acces la un sistem medical cât de cât funcțional. Parca mi-am luat o palma de mi-au sărit mucii pe pereți gândindu-mă câți bani plătesc eu și alții mult mai mulți ca mine pentru acest sistem criminal. Unde sunt banii plătiți de noi?
Pentru cine plătim mai oameni buni impozite enorme pe salarii, TVA-uri, accize? Sincer putini ne gândim la asta dar sa fii pensionar nespecial în România e horror. Fără bani, fără un sistem medical funcțional ești condamnat la moarte sigura. Dacă aveți timp într-o zi, treceți pe la un CAR (casa de ajutor reciproc) se vedeți cozile. Sunt cozile sărăciei în anii când România are cel mai mare buget din istorie.
Nu, nu sunt adeptul socialismului ci mai degrabă prefer sistemele în care nu exista protecție sociala pentru ca asta responsabilizează oamenii. Cand știi ca nu ai plasa de siguranță, ca nimeni nu îți va plăti pensia sau factura pentru medicamente îți iei viata în mâini. Asistentialismul este o catastrofa pentru acest popor dar marea revolta vine atunci când știi ca plătești taxe enorme pentru ca astfel de cazuri sa nu existe.
Pentru ce plătim taxe? Pe bune, care este motivul pentru care mai plătim taxe când sunt atât de prost administrate și furate?
Dar se termina banii. Se termina și norocul cu o producție agricola de excepție oricum exportata ca materie prima și reimportata ca produs finit. Producția auto și toată orizontala angrenata se prăbușesc din cauza crizei cipurilor și ofensivei electrice. Odată cu ea se prăbușește și proiecția nerealista pe care e construit bugetul.
Deficitele cresc, cheltuielile cresc, inflatia toaca micile economii și pensiile/salariile și asa mici ale majorității.
Soluții sunt. Sunt multe soluții dar soluțiile acestor inepți din politica sunt creșteri de taxe și impozite mărite în loc sa taie cheltuielile, salariile nesimțite, pensiile speciale și organigramele excedentare.
Urmează creșteri de impozite. Ai casa peste 120 mp, ai mașina peste 20k euro, ești IT-ist? Înseamnă că trăiești în lux. Băieții astia penibili care se joaca de-a politica au nevoie de banii voștri sa poată fura în continuare.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...