Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dacian Cioloș: În acest an au ieșit la iveală multe lucruri care ar fi trebuit făcute în timp

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, în cadrul unei dezbateri organizate de USR, că de la începutul mandatului său a întâlnit multe lucruri care ar fi trebuit făcute în timp sau care au fost "prost făcute sau băgate sub preș".

"Mi-aș dori ca acest an de guvernare să nu fi fost unul în zadar nici din punct de vedere al experienței acumulate, sigur, atât cât poate fi acumulată experiență într-un an de zile. Vă asigur, a fost un an foarte intens și datorită contextului, a fost an electoral, dar mai ales datorită așteptărilor foarte mari care au fost proiectate pe acest guvern și în această perioadă. Dincolo de aceste așteptări au ieșit la iveală în acest an foarte multe lucruri care ar fi trebuit făcute în timp, în anii trecuți, care nu au fost făcute sau au fost prost făcute, care au fost puse sub preș și care au ieșit la iveală cu bunele, cu mai puțin bunele lucruri a trebuit să intervenim de foarte multe ori în urgență și asta cu ceea ce ne-am proiectat la început de mandat și a trebuit să preluăm pe parcurs. Mai mult sau mai puțin surprinși de ceea ce a apărut, ne-a permis să acumulăm o anumită experiență este mult spus, dar oricum să acumulăm o anumită viziune vizavi de ceea ce este administrația din România, ceea ce se întâmplă în mai multe sectoare și ceea ce ar trebui făcut", a afirmat Cioloș.

El a adăugat că dorința sa ar fi ca experiența acumulată în perioada mandatului să poată să fie utilizată în proiecte de guvernare pentru perioada următoare.

"Am spus la începutul mandatului că un an este prea scurt pentru a veni cu reforme profunde și a duce la capăt mai ales reforme profunde, dar un an este și prea lung pentru a ne ocupa doar de guvernarea curentă și atunci a trebuit să combinăm cele două lucruri. Dorința mea, dincolo de orice proiect personal sau nu, ar fi ca această experiență acumulată cu oamenii minunați, care fiecare a făcut maximum din ce a putut în această perioadă în Guvern, să poată să fie utilizată, să poată să fie valorificată în proiecte de guvernare pentru perioada următoare", a spus premierul.

În opinia sa, pentru a fi credibilizată, democrația încă tânără din România are nevoie de partide politice care să fie înrădăcinate în valori precum "bunul simț, onestitate, profesionalism".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

2 VIDEO Momentul când o jandarmeriță îl gazează mortal pe bărbatul din Vatra Dornei. Un martor a avertizat-o că …

3 ALERTĂ Dragoș Anastasiu, patronul Eurolines, despre care se spune că va fi premierul României, a vândut afacer…

4 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

5 Un bărbat din Vatra Dornei a MURIT la spital, după ce jandarmii l-au ținut minute bune la pământ și i-au pulve…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există