Dacian Cioloş şi Vasile Dîncu participă la spectacolul "Străini în noapte", cu Florin Piersic

Dacian Cioloş şi Vasile Dîncu participă la spectacolul "Străini în noapte", cu Florin Piersic

Premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Vasile Dîncu participă la TNB la o reprezentaţie a spectacolului "Străini în noapte", cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, în regia lui Radu Beligan, reprezentanţia fiind organizată în contextul în care longevivul actor a împlinit recent 80 de ani.

Dacian Cioloş şi Vasile Dîncu participă la spectacolul "Străini în noapte", cu Florin Piersic

Dacian Cioloş a ajuns la ora 19.00 la Teatrul Naţional Bucureşti pentru a participa la spectacolul "Străini în noapte", fără a face declaraţii.

În momentul difuzării acestei ştiri spectacolul este în curs de desfăşurare.

La spectacol este prezent şi vicepremierul Vasile Dîncu.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, în contexul împlinirii vârstei de 80 de ani, Florin Piersic spunea că a ajuns la a 1.000-a reprezentaţie cu spectacolul "Străini în noapte".

Florin Piersic, care a împlinit săptămâna trecută 80 de ani, declara în interviul acordat MEDIAFAX că a dăruit tuturor numai lucruri frumoase şi trăieşte cu speranţă, precizând însă că este păcat că în România nu li se acordă mai multă atenţie artiştilor. Florin Piersic a spus că va juca în continuare, pentru că îşi trăieşte viaţa cu speranţă. "Eu am un cuvânt pe care-l iubesc, se numeşte speranţă. Trăiesc cu speranţă", a afirmat artistul.

Florin Piersic, născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu. El a jucat în filme precum "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Şoimăreştilor" (1964), "Haiducii lui Şaptecai" (1970), "Zestrea Domniţei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) şi "Eminescu versus Eminem" (2005). Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni şi şoareci" şi "Străini în noapte".

Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Capitalei, de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei şi magazinul Cocor. Florin Piersic a fost primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe Walk of Fame.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel