Daea: Nu îmi permit să las de trei ori cantitatea de peşte să o mănânce cormoranul şi noi să ne facem că nu ştim

Daea: Nu îmi permit să las de trei ori cantitatea de peşte să o mănânce cormoranul şi noi să ne facem că nu ştim

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat miercuri seara, la Digi 24, că peste câteva zile va merge la Comisia Europeană cu un program care să fie autorizat şi să poată fi luate măsurile necesare în ceea ce priveşte cormoranii.

"Este un raport al Parlamentului European din noiembrie care atrage atenţia în zona asta cu cormoranul. Este problema României şi a Europei. Sunt 300.000 de tone de peşte mâncat de cormorani şi e hrana românilor şi a europenilor. Peste câteva zile o să mă duc la Comisia Europeană pentru că am stabilit o întâlnire cu reprezentanţii de la comisie să mă duc cu un program pe care să-l autorizăm împreună şi să luăm măsurile necesare.(...) Reducem efectivele prin metode cunoscute şi aplicate de alte ţări. Dumneavoastră aţi vrea să alegeţi între cormorani şi români: Eu nu aleg aici, românul are prioritate aici. Aici nu este vorba de ales între cormorani, că îmi place mie cum zboară şi avem ONG-uri care cântăresc imaginar ce înseamnă acest domeniu. Eu sunt ministerul hranei. Eu răspund de hrană în România. Sunt responsabil în faţa Guvernului şi a primului ministru de politicile în domeniu. Nu îmi permit să las de trei ori cantitatea de peşte să o mănânce cormoranul şi noi să ne facem că nu ştim", a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a reiterat că producţia de peşte a României este de numai 12.000 de tone, deoarece cormoranii mănâncă 30.000 de tone, iar numărul acestor păsări în ţara noastră este de 100.000.

"O să vedeţi un raport (al Parlamentului European n.r.), o rezoluţie în Parlament cu 23 de voturi pentru, trei împotrivă şi o abţinere, care spune că problema Europei sunt 300.000 de tone de peşte care se pierd din cauza acestei păsări care n-are duşman, care e duşmanul numărul unu al pisciculturii. Sunt foarte mulţi cormorani, atât de mulţi că nu se feresc de oameni. La nivelul Uniunii Europene, prin recensământ, sunt între 1,7-1,8 milioane exemplare. În România sunt 100.000. Producţia de peşte este de 12.000 de tone. Ei mănâncă în jur de 30.000 de mii de tone. Se pot produce 55.000 de tone...", a explicat şeful de la Agricultură.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat