Daily Mail/Jurnalist de top din Hong Kong: O „sursă foarte solidă” mi-a spus că Kim Jong Un a murit

Daily Mail/Jurnalist de top din Hong Kong: O „sursă foarte solidă” mi-a spus că Kim Jong Un a murit

Circulă noi zvonuri care susțin că Kim Jong Un, liderul nord coreean, ar fi murit. Informația e vehiculată inclusiv de un jurnalist de top din Hong Kong, scrie tabloidul britanic  Daily Mail .

Vice-director al HKSTV Hong Kong TelevisionShijian Xingzou spune că o „sursă foarte solidă” i-ar fi spus spus că Kim Jonh Un ar fi murit.

Separat, presa japoneză susține că dictatorul nord-coreean se află într-o „stare vegetativă” după ce a fost supus unei operații cardiace.

În cazul morţii dictatorului nord-coreean,  Kim Yo Jong, sora sa este posibila sa succesoare, scrie  Flux24 .

Un analist de la Institutul privat sud-coreean Sejong, Cheong Seong-Chang, consideră că nu sunt probabile eventuale tulburări sociale în cazul morţii lui Kim Jong Un.

Kim Yo Jong are deja o influenţă semnificativă în Guvern, iar majoritatea conducerii de la Phenian este interesată ca familia Kim să rămână la putere, apreciază el.

China a trimis o echipă în Coreea de Nord, incluzând experți medicali pentru a-l trata pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit a trei persoane familiarizate cu situația.

Nu există însă ÎNCĂ nici o dovadă oficială a decesului dictatorului.

O delegație condusă de un membru superior al departamentului de legătură internațională al Partidului Comunist Chinez a părăsit joi Beijingul pentru Coreea de Nord, au precizat 2 surse oficiale.

Postul de televiziune american CNN a relatat în această săptămână, citând un oficial american, că Washingtonul „a analizat informaţii” conform cărora Kim Jong Un „este în mare pericol după o operaţie chirurgicală”.

Întrebările despre starea lui Kim Jong Un au fost alimentate de absenţa sa din fotografiile oficiale de la celebrarea la 15 aprilie a 108 ani de la naşterea bunicului său, fondatorul regimului Kim Ir-sen.

Daily NK, un site gestionat în principal de nord-coreeni care au fugit din ţară, a informat că liderul de la Phenian a fost operat în aprilie pentru probleme cardiovasculare şi că se află în convalescenţă.

Autorităţile sud-coreene au minimalizat totuşi aceste informaţii. Un înalt responsabil sud-coreean a afirmat pentru agenţia de presă Yonhap, sub protecţia anonimatului, că „nu este adevărat” că Kim Jong Un ar fi grav bolnav.

Surse medicale au arătat că, în timpul unei vizite în mediul rural, înainte de operaţia din 12 aprilie, Kim Jong-un şi-a dus mâna la piept şi a căzut la pământ. Un medic care l-a însoţit la momentul respectiv a efectuat imediat manevre de resuscitare, înainte de a-l duce în grabă la un spital din apropiere pentru tratament de urgenţă.

Medicii nord-coreeni au solicitat urgent o echipă de experţi medicali de la Beijing pentru asistenţă.

La spital, înainte de sosirea echipei din China, un medic nord-coreean ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală cardiovasculară, dar au existat o serie de complicaţii din cauza obezităţii ereditare a dictatorului şi a anxietăţii medicului fără experienţă.

Aceste lucruri i-ar fi provocat lui Kim Jong-un o stare vegetativă. Când echipa medicală din China, formată din 50 de membri a ajuns la Phenian, ar fi fost deja prea târziu pentru a face orice, susţin sursele.

PLANUL SUCCESIUNII LA PHENIAN CONFORM UNEI TELEVIZIUNI SUD-COREENE:

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...