Dajbog (MAI): Cercetări față de 33 de persoane, pentru săvârșirea a 35 de posibile infracțiuni electorale

Dajbog (MAI): Cercetări față de 33 de persoane, pentru săvârșirea a 35 de posibile infracțiuni electorale

Lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne efectuează cercetări față de 33 de persoane, pentru săvârșirea a 35 de posibile infracțiuni, cele mai multe fiind legate de coruperea alegătorilor și frauda la vot, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

"În primele 11 ore de la începerea votării au fost înregistrate 220 de sesizări, dar în urma verificărilor 97 dintre acestea nu s-au confirmat. Specialiștii MAI efectuează cercetări față de 33 de persoane, pentru săvârșirea a 35 de posibile infracțiuni", a declarat Dajbog.

Ea a precizat că cele mai multe fapte penale privesc coruperea alegătorilor, frauda la vot, violarea confidențialității votului și fals privind identitatea.

"De asemenea, au fost constatate 25 de fapte contravenționale, pentru care au fost sancționate 19 persoane. În cele mai multe cazuri este vorba de continuarea propagandei electorale și apelarea abuzivă a numărului de urgență 112", a mai spus Dajbog.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu