Dajbog (MAI): În Bistrița-Năsăud, doi cetățeni au oferit alcool unor persoane pentru a vota un anumit partid

Polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor, după ce au fost sesizați că doi cetățeni ar fi oferit băuturi alcoolice unui grup de persoane pentru a vota un anumit partid, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

* LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016

Ea a spus că se efectuează cercetări față de 33 de persoane, pentru săvârșirea a 35 de posibile infracțiuni, cele mai multe fiind legate de coruperea alegătorilor și fraudă la vot.

"Polițiștii din cadrul IPJ Vaslui au întocmit un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bărbat ar fi votat la două secții diferite. Acesta urmează să fie audiat. Tot în Vaslui, membrul unei secții de vot a fost sancționat contravențional cu suma de 4.500 de lei pentru că a încercat să sfătuiască un alegător cu cine să voteze", a menționat Dajbog.

Ea a adăugat că în localitatea Sighișoara, județul Mureș, se fac cercetări referitoare la faptul că membrii unui Birou Electoral au transportat urna specială fără paza personalului MAI.

Totodată, aceasta a arătat că Poliția Capitalei efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot de către o femeie care intenționa să voteze cu un act de identitate nul. ''De asemenea, se efectuează cercetări ca urmare a sesizărilor depuse de formațiunile politice cu privire la săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor de către alți competitori electorali", a mai spus Dajbog.

Monica Dajbog a precizat că, până la ora 18,30, procesul de vot s-a desfășurat fără probleme deosebite care să afecteze climatul de ordine și siguranță publică.

"În mai puțin de trei ore, procesul de vot se va încheia. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor rămâne în dispozitiv pentru prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta desfășurarea alegerilor. După încheierea votării, angajații ministerului vor fi angrenați în misiuni care privesc menținerea climatului de siguranță la nivel național și asigurarea protecției transportului de către președinții secțiilor de votare a proceselor-verbale cuprinzând rezultatele votului și a celorlalte documente rezultate în urma votării către birourile electorale de circumscripție și Biroul Electoral Central", a afirmat Dajbog.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mă doare în pulă pe mine. Nu mor caii când vor câinii“ / Acesta este PSD, oameni buni! Director de instit…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Citiți! Iată de ce nu cred oamenii „datele oficiale”! O porcărie ordinară, ținută 30 de ani „sub capac”, în Ma…

4 Teoria conspirației? / VIDEO Specialist la CNBC: Tulpina de CoVid-19 din Iran este diferită față de cea care a l…

5 FOTO / Priviți, rafturile mai multor magazine mari din București, golite pe fondul isteriei mediatice generate d…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume