Dâmboviţa: Cetăţeanul străin suspect în cazul uciderii fetei de 11 ani, pus sub acuzare - surse

Dâmboviţa: Cetăţeanul străin suspect în cazul uciderii fetei de 11 ani, pus sub acuzare - surse

Cetăţeanul olandez, principal suspect în cazul fetei de 11 ani din Gura Şuţii dispărută vineri după ce a plecat de la şcoală şi găsită duminică moartă pe un câmp din apropierea localităţii, a fost pus sub acuzare pentru omor, lipsire de libertate şi agresiune sexuală, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

"Este o persoană pusă sub acuzare, nu vă spun că este un cetăţean străin, pentru cele trei infracţiuni: infracţiunea de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală (...). Vă pot spune că moartea a fost violentă, s-a datorat strangulării cu laţ din material textil şi eventualele agresiuni sexuale pot fi confirmate după analize de laborator", a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Matei Georgeta Camelia.

Conform unor surse judiciare, cetăţeanul este olandez şi a plecat din ţară.

IPJ Dâmboviţa a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că are un suspect principal, un cetăţean străin, în acest caz .

Anchetatorii au spus că au urmărit mai multe piste de la momentul dispariţiei fetei. Au spus că au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere de pe o rază stabilită de interes pentru anchetă şi au verificat persoanele şi maşinile apărute pe aceste camere. La căutări au fost folosite drone şi un elicopter .

Duminică fata a fost găsită pe un câmp la ieşirea din Produleşti . Anchetatorii au spus că la o primă examinare s-au observat urme de violenţă pe trupul fetei , iar corpul era acoperit cu o folie de plastic. Principalul suspect în acest caz a folosit o maşină închiriată. Autovehiculul a fost găsit la firma de închiriere şi a fost cercetat de Poliţie. AGERPRES / (AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...