Dâmboviţa: Obiecte de colecţie provenite din furturi din străinătate, găsite la un bărbat din Dragodăneşti

Dâmboviţa: Obiecte de colecţie provenite din furturi din străinătate, găsite la un bărbat din Dragodăneşti

 Un bărbat de 37 de ani este cercetat pentru tăinuire, după ce poliţiştii au descoperit la domiciliul său mai multe bunuri de colecţie, printre care tablouri, o minge de crichet, binocluri, obiectele provenind din furturi din Belgia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

"La data de 15 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270 din Codul Penal. Astfel, astăzi, 17 iunie, poliţiştii au descins la domiciliul unui bărbat de 37 de ani, din Dragodăneşti, bănuit de comiterea faptei. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat tablouri de colecţie, bijuterii, băuturi alcoolice, un aparat de fotografiat cu o vechime de peste 80 de ani, un generator, veselă, scule electrice, o minge de crichet de colecţie, 8 detectoare de metal, 10 binocluri de colecţie, 10 laptopuri, un aparat de sudură, o vioară şi patru arme de vânătoare", precizează IPJ Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că bunurile ar proveni din comiterea unor fapte de furt pe teritoriul Belgiei şi pe cel al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Valoarea prejudiciului creat se ridică la aproximativ 30.000 de euro. Activităţile de cercetare au fost desfăşurate în colaborare cu autorităţile din Belgia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale. AGERPRES / (A - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău