Dâmboviţa: Obiecte de colecţie provenite din furturi din străinătate, găsite la un bărbat din Dragodăneşti

Dâmboviţa: Obiecte de colecţie provenite din furturi din străinătate, găsite la un bărbat din Dragodăneşti

Un bărbat de 37 de ani este cercetat pentru tăinuire, după ce poliţiştii au descoperit la domiciliul său mai multe bunuri de colecţie, printre care tablouri, o minge de crichet, binocluri, obiectele provenind din furturi din Belgia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează, miercuri, IPJ Dâmboviţa.

"La data de 15 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270 din Codul Penal. Astfel, astăzi, 17 iunie, poliţiştii au descins la domiciliul unui bărbat de 37 de ani, din Dragodăneşti, bănuit de comiterea faptei. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat tablouri de colecţie, bijuterii, băuturi alcoolice, un aparat de fotografiat cu o vechime de peste 80 de ani, un generator, veselă, scule electrice, o minge de crichet de colecţie, 8 detectoare de metal, 10 binocluri de colecţie, 10 laptopuri, un aparat de sudură, o vioară şi patru arme de vânătoare", precizează IPJ Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că bunurile ar proveni din comiterea unor fapte de furt pe teritoriul Belgiei şi pe cel al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Valoarea prejudiciului creat se ridică la aproximativ 30.000 de euro. Activităţile de cercetare au fost desfăşurate în colaborare cu autorităţile din Belgia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale. AGERPRES / (A - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate