Dâmboviţa: Poliţist trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Dâmboviţa: Poliţist trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un poliţist din cadrul IPJ Dâmboviţa a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a primit bani de la două persoane pentru a le ajuta să primească mai devreme decât termenul legat permisul de conducere ce fusese suspendat, se arată într-un comunicat al DGA - Serviciul Judeţean /Anticorupţie Dâmboviţa, remis vineri.

"Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa au efectuat mai multe activităţi de cercetare penală, pe baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, care, la data de 15 ianuarie a.c., a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cercetat în stare arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, în cauză s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a poliţistului, reţinându-se ca situaţie de fapt că, în cursul lunii august 2020, acesta a pretins şi a primit de la două persoane suma de 2.800 lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa - Serviciul Rutier.

Totodată, poliţistul a promis celor două persoane că îi va determina pe colegii săi să îndeplinească un act contrar atribuţiunilor de serviciu şi să restituie uneia dintre acestea, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile, ca urmare a săvârşirii unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

"Anterior, în data de 12 ianuarie a.c., procurorul de caz a întocmit acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cele două persoane menţionate, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă", mai informează DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa. AGERPRES / (AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria