Dâmbovița: Suspectul în cazul celor doi bărbați împușcați mortal pe câmp lângă Târgoviște, arestat preventiv

Dâmbovița: Suspectul în cazul celor doi bărbați împușcați mortal pe câmp lângă Târgoviște, arestat preventiv

Suspectul prins de Poliție în cazul celor doi bărbați împușcați mortal în data de 26 octombrie, pe un câmp lângă Târgoviște, a primit, miercuri, mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

Bărbatul a fost ridicat marți de la domiciliu pentru audieri, a fost apoi reținut și și-a petrecut noaptea în arestul IPJ Dâmbovița. Conform poliției, nu a opus rezistență în momentul când a fost luat la audieri.

Suspectul are 58 de ani și este mecanic în Târgoviște. Este vânător, dar avea autorizația suspendată pentru că nu își plătise cotizația. El nu a recunoscut la audieri că i-ar fi împușcat pe cei doi bărbați, însă anchetatorii susțin că au probe care îl incriminează ca fiind autorul faptei. Suspectul este acuzat de omor calificat.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița au spus că bărbatul s-a aflat în cercul de bănuiți încă de a doua zi după comiterea crimei.

Anchetatorii mai spun că nu a fost o execuție în stil mafiot sau omor săvârșit pe fondul unor răzbunări, ci a fost un conflict spontan.

Conform anchetatorilor, suspectul s-a încurcat în declarații, a încercat chiar să își construiască un alibi, dar care nu s-a confirmat.

''Neconcordanța în anumite declarații ne-a condus de a strânge cercul în jurul lui. Cazierul lui este curat. Unul dintre principiile prin care am introdus ca suspecți în cercul respectiv a fost persoane despre care am reușit să obținem date că ar practica braconajul în zonă. El afirmă că nu îl cunoștea pe Ifrim (unul dintre bărbații împușcați, n.r.), deși făceau parte din grupe de vânătoare care vânau pe același fond'', a declarat, marți seara, într-o conferință de presă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Mihai Dincă.

Anchetatorii spun că suspectul, în primele audieri, a fost foarte stăpân pe sine. Din anchetă a mai reieșit că suspectul nu a spus nimănui că el i-a omorât pe cei doi bărbați.

La cercetări au participat doi procurori, 150 de polițiști și criminaliști de la București.

Concluziile medicilor legiști arată că moartea celor doi bărbați a fost violentă, s-au tras focuri de armă cu alice, iar pe corpurile victimelor au fost constatate multiple leziuni. Asupra fiecăruia dintre cei doi bărbați s-au tras câte două focuri de armă.

Una dintre victime este Gheorghe Ifrim, consilier local în Răzvad, iar celălalt, Ion Neagu. Cei doi erau pe câmp să culeagă varză și se pare că au auzit focuri de armă. Varianta anchetatorilor este că între cei doi și cel care se afla la braconaj în zonă s-a iscat un conflict spontan. Joi seara, un trecător a văzut pe câmp trupurile celor doi și a anunțat Poliția.

AGERPRES/(A-autor: Cornelia Dumitru, editor: Diana Dumitru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani