Dâmboviţa: Un alt vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD recunoaşte că a semnat iniţiativa ''Fără Penali în funcţii publice''

Dâmboviţa: Un alt vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD recunoaşte că a semnat iniţiativa ''Fără Penali în funcţii publice''

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Fănuţ Costea, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că a semnat iniţiativa ''Fără penali în funcţii publice'' şi a spus că a făcut acest lucru la solicitarea unui membru USR.

Acesta a explicat că a semnat petiţia în cursul lunii iulie, la 'Zilele oraşului Găeşti', dar a spus că regretă totuşi faptul că strângerea de semnături a fost asociată cu vizita în acel oraş a liderului liberal Ludovic Orban.

''Da, am semnat. Trebuia să nu semnez? Atunci când mergem la vot, este sinonim cu: aţi fost la vot? Da. Cum aţi votat? Cam aşa vreţi dumneavoastră să mă întrebaţi. Oricum îmi pare rău că am votat-o, pentru că în momentul în care am văzut ce s-a întâmplat şi de ce s-a legat tot evenimentul de la Găeşti, pentru că acolo s-a întâmplat, mi-a părut rău pentru că a fost legat de prezenţa preşedintelui PNL, Ludovic Orban. Mi-a părut rău pentru băieţii ăştia care fac un lucru foarte bun şi, după părerea mea, nu ar fi trebuit să se lege de acest eveniment'', a precizat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele PSD Fănuţ Costea, care este şi preşedinte al organizaţiei PSD Găeşti.

Acesta a subliniat că a aflat, după ce a semnat petiţia ''Fără Penali în funcţii publice'', despre faptul că evenimentul a fost asociat cu prezenţa lui Orban şi spune că l-a deranjat acest lucru.

''Mie mi-a părut rău ulterior, pentru că ei nu trebuiau să se lege de prezenţa lui Ludovic Orban, care, din punctul meu de vedere, reprezintă acelaşi fenomen (...). Ludovic Orban este tot un penal, adică faptul că el a fost achitat într-o instanţă pe mine nu m-a convins, după tot ce scrie presa legat de maşina pe care o conducea de la acel mare patron de societate comercială de construcţii rutiere şi aşa mai departe. Dacă ştiam şi realizam că ei se leagă de Ludovic Orban şi Orban de ei, ca să se promoveze, nu o făceam'', a spus Fănuţ Costea.

Acesta a adăugat că nu a vorbit despre semnarea petiţiei cu preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

"Nu văd de ce ar trebui să discut cu cineva hotărârile mele şi ce fac eu, indiferent că sunt elemente legate de politică'', a subliniat Fănuţ Costea.

Întrebat dacă îl consideră ''penal'' pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Fănuţ Costea a replicat: ''atât timp cât are o condamnare definitivă şi irevocabilă şi este pe latura penală, nu ştiu cum aş putea să o numesc''.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Fănuţ Costea a mai spus că, în opinia lui, Liviu Dragnea ar ajuta partidul dacă ar renunţa la funcţiile publice.

''Am spus şi îmi menţin declaraţia, în sensul în care cred că PSD are oameni foarte valoroşi, cred că putem să punem în orice moment, dacă prin Coaliţie se hotărăşte lucrul ăsta, prin votul în Parlament, putem să numim în orice moment un alt preşedinte al Camerei Deputaţilor. Eu cred că pentru partid, pentru noi toţi şi pentru partid în special, plecarea, înlocuirea, cum vreţi să îi spuneţi, cred că ar fi un lucru care ar ajuta foarte mult partidul. Dar este o părere personală'', a afirmat Fănuţ Costea.

Un alt vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, Constantin Ana, primar al localităţii Pucioasa, a anunţat luni că a semnat iniţiativa ''Fără penali în funcţii publice''. Şi acesta a spus că a semnat la solicitarea unor tineri din USR şi a precizat că acesta este ''un gest de normalitate''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”