Dan Barna: USR participă la consultările de la Cotroceni; delegaţia va fi stabilită marţi

Dan Barna: USR participă la consultările de la Cotroceni; delegaţia va fi stabilită marţi

Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR) vor participa, miercuri, la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, pentru AGERPRES.

"Mâine (marţi - n.r.) o să avem o întâlnire a conducerii partidului pentru a stabili foarte clar mandatul cu care vom merge la aceste dezbateri. Lucrurile sunt simple şi sunt clare pentru toată România, trebuie ca recomandările Comisiei de la Veneţia să devină legislaţie, să fie introduse în legile justiţiei şi în Coduri, pentru că e un lucru foarte simplu: Comisia de la Veneţia ne-a spus, ceea ce de un an şi jumătate USR spune, că actuala formă a legilor justiţiei sabotează şi blochează funcţionarea justiţiei în România şi atunci devine obligatoriu. USR are pregătite proiecte de legi pentru a avea în legislaţie toate aceste recomandări ale Comisiei de la Veneţia şi noi suntem foarte fermi pe această poziţie, că acele recomandări trebuie introduse. Am văzut dinspre PSD părerea că vor alege ei pe sărite câteva pe care să le respecte. Este de neconceput o astfel de poziţie, pentru că, până la urmă, vorbim despre o Românie care vrea să rămână în Europa şi în sistemul de valori europene", a declarat Barna la Palatul Parlamentului.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, consultările vor avea loc miercuri. De la ora 15,00 este aşteptată delegaţia Partidului Social Democrat, de la ora 15,30 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, de la ora 16,00 - delegaţia Partidului Naţional Liberal, de la 16,30 - Uniunea Salvaţi România, de la ora 17,00 - Uniunea Democrată Maghiară din România, de la ora 17,30 - Partidul Mişcarea Populară, iar de la ora 18,00 - reprezentanţii Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…