Dan Costescu, pe șantierul DN76: Constructorii ne-au promis că vor termina lucrările până la finele anului

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat miercuri, pe șantierul DN 76, că lucrările de reabilitare a celor două tronsoane situate între localitățile Vârfuri și Pocola vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2016.

'Constructorii ne-au promis că vor termina lucrările până la finele anului, asta au promis. Noi vom încerca să se țină de această promisiune. Și noi le-am promis că vom fi cu ochii pe ei și o să-i controlăm la prezență și mobilizare, pentru că fără o mobilizare bună, ceea ce ne-au promis ei, este doar o promisiune fără fundament', a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Costescu.

Dan Costescu a fost însoțit de Cătălin Homor, director general al CNADNR, cu care a vizitat șantierul drumului național 76 Deva-Oradea, între localitățile Vârfuri și Pocola, care 'este cea mai scurtă cale între Viena și București', după cum au spus localnicii prezenți la întâlnirea cu ministrul Transporturilor.

Potrivit constructorilor, stadiul fizic de execuție al celor două tronsoane este între 48 și 53%, având lungimile de câte 33, respectiv 29 de kilometri.

În opinia ministrului Costescu, comunicată și celor peste 100 de localnici prezenți, rezilierea contractelor nu este o soluție. 'Pleacă unii și mai adăugăm încă doi ani la cei zece de până acum. Constructorii ne-au dat niște termene și trebuie să ne ținem de ele', a adăugat ministrul.

Proiectul de reabilitare a DN 76 Deva-Oradea a demarat în anul 2008 și trenează în ultimii doi ani, spre nemulțumirea bihorenilor din zona Beiuș — Ștei, dar și a locuitorilor din județul Bihor, deoarece este restricționat traficul către cele mai importante zone turistice montane ale Bihorului.

AGERPRES/(autor: Eugenia Pașca, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

5 Circoteca proastelor în PSD! Mazetele lui Dragnea se păruiesc în public!

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există