Dan Diaconescu a contestat măsura arestului la domiciliu. Vrea să schimbe și procurul care-l anchetează

Dan Diaconescu a contestat măsura arestului la domiciliu. Vrea să schimbe și procurul care-l anchetează

Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu, fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile. Fostul patron de televiziune a contestat măsura. În plus, vrea și schimbarea anchetatorilor.

Dan Diaconescu FOTO: Inquam Photos

Luni, 10 aprilie, la Judecătoria Constanța a fost înregistrată contestația depusă de avocații lui Dan Diaconescu la decizia instanței de plasare a acestuia în arest la domiciliu . Contestația va fi judecată la Tribunalul Constanța.

Vineri, 7 aprilie, judecătorii de drepturi și libertăți au decis să respingă propunerea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Dan Diaconescu . Fostul patron TV a fost plasat în arest la domiciliu.

IPJ Constanța susține că ancheta a demarat la data de 15 martie a.c., când polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Dan Diaconescu ar fi săvârșit două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile.

„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate", se arată într-un comunicat al Parchetului.

Conform Realitatea.net, avocatul lui Dan Diaconescu urmează să depună o cerere de preluare a dosarului de către Parchetul General deoarece este nemulțumit că informații din acest dosar (instrumentat de procurorii constănțeni) s-au scurs în presă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”