Dan Diaconescu, arestat la domiciliu

Dan Diaconescu, arestat la domiciliu

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Constanța a decis vineri, 7 aprilie, să respingă propunerea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Dan Diaconescu. Fostul patron TV va sta în arest la domiciliu.

FOTO: Inquam Photos

În după-amiaza zilei de vineri, fostul patron de televiziune a fost dus la Judecătoria Constanța cu propunerea de arestare preventivă. După mai bine de trei ore de judecată, instanța a decis să-l plaseze în arest la domiciliu.

Conform IPJ Constanța, Dan Diaconescu este „bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile.”

Casele lui Dan Diaconescu, din București și din Constanța, au fost perchiziționate în dimineața zilei de joi, 6 aprilie. Ulterior, Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

De ce este acuzat Dan Diaconescu

IPJ Constanța susține că ancheta a demarat la data de 15 martie a.c., când polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Dan Diaconescu ar fi săvârșit două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile.

„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate", se arată într-un comunicat al Parchetului.

În seara zilei de joi, 6 aprilie, spun procurorii, Dan Diaconescu a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. El nu și-a recunoscut faptele.

„Acuzaţiile, aşa cum ne-au fost aduse la cunoştinţă prin procesul-verbal, sunt că acum trei ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu două minore prostituate (...). Este o vârstă cuprinsă, ca să citez, între 15 şi 18 ani. Întrebându-l pe Diaconescu despre această împrejurare, mi-a spus sec: niciodată nu am întreţinut raporturi sexuale cu prostituate", a spus avocatul lui Dan Diaconescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...