Dan Negru: Litoralul grecesc pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90. Atena, un ghetou

Dan Negru: Litoralul grecesc pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90. Atena, un ghetou

„Când stăm în genunchi, alţii ni se par mari! Am ajuns printr-o conjunctură în Grecia. Ştiam că Atena, leagănul civilizaţiei democratice, a ajuns demult un ghetou. Litoralul grecesc însă, lăudat mereu de noi, pare în multe locuri o adunătură de Eforie a anilor '90” , a scris Dan Negru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Prezentatorul TV afirmă de asemenea că grecii sunt de admirat pentru felul cum reuşesc să-şi exploateze resursele rămase, dar ţara noastră este „mult peste Grecia” şi îi îndeamnă pe români să se „ridice din genunchi”.

„Oamenii, grecii, admirabili. Ei ştiu că turismul e singura lor salvare într-o ţară in care statul a eşuat. Economia Greciei se bazează pe veniturile din turism. Dacă noi aveam tradiţia si istoria Greciei si prezentul ei de azi, i-am fi crucificat pe toţi. Suntem mult peste ce are Grecia azi ! Noi, cei asupriţi mereu în istoria noastră n-am decăzut aşa cum au făcut-o grecii de-a lungul istoriei lor. În 200 de ani de la independenţă, Grecia a intrat in faliment de 7 ori. Când ni se pare ca alţii sunt mai mari decat noi, să ne ridicăm din genunchi”, a conchis acesta.

Te-ar putea interesa şi:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…