Dan Nica, noua propunerea de comisar european!

Dan Nica, noua propunerea de comisar european!

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, este noua propunere a guvernului Dăncilă pentru postul de comisar european pentru Transporturi. CEX al PSD a votat în unanimitate, marți, propunerea făcută personal de Viorica Dăncilă. 

Printre propunerile discutate în CEX s-a aflat și numele lui Victor Negrescu, cotat cu șanse mari și susținere la Bruxelles pentru postul de comisar. El însă nu a mai fost supus la vot în ședința PSD. 

Dan Nica  este al doilea candidat propus de guvernul României pentru postul de comisar european, după ce comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European a respins săptămâna trecută, prin vot, candidatura Rovanei Plumb.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Lia Olguța Vasilescu l-a propus pe Victor Negrescu însă fără succes. Nica a obținut unanimitate la vot în ședința CEX.

Ursula von der Leyen a transmis Guvernului României să nu mai nominalizeze un comisar european fără să îl consulte pe Klaus Iohannis și fără ca acest candidat să fie audiat mai întâi în Parlamentul României. 

Dan Nica s-a aflat pe lista trimisă de Dăncilă la Bruxelles în urmă cu o lună, alături de Rovana Plumb. Klaus Iohannis i-a comunicat Vioricăi Dăncilă atunci că cele două propuneri sunt proaste și vor fi respinse. 

Cine este Dan Nica. 

Europarlamentar PSD din 2014, la alegerile din mai a fost reales pentru un nou mandat. Anterior, el a deținut funcția de ministru al comunicațiilor în Guvernele Ponta și Năstase și ministru de Interne în Guvernul Boc.

În calitatea de ministru de interne, Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul.

De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

În Parlamentul European, Dan Nica s-a remarcat prin susținerea vehementă a discursului anitjustiție promovat de Liviu Dragnea, furnizând chiar în plenul Legislativului informații false. Astfel, la dezbaterea privind statul de drept din România, din toamna anului trecut, Dan Nica a mințit, susținând că rata achitărilor în dosarele de corupție trimise în judecată de DNA este de 98%. Nica a făcut aceste afirmații neadevărate după ce, cu câteva secunde înainte, i-a acuzat pe cei care critică ofensiva PSD împotriva luptei anticorupție că sunt victimele unor campanii de fake news.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale