Dan Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', reținut de DNA

Dan Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', reținut de DNA

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', a fost reținut joi noaptea de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care au fost efectuate percheziții la patru spitale din Capitală privind suspiciuni de corupție în legătură cu achiziții publice.

El a fost scos din sediul DNA după aproximativ șase ore de audieri și dus cu mașina în arestul Poliției Capitalei.

Dan Straja a spus, la intrarea în sediul DNA, că nu-i cunoștea pe oamenii de afaceri cu care spitalul a încheiat contracte și că nu știe de ce a fost adus. În plus, el a afirmat că nu a primit niciodată mită.

În același dosar, a fost reținut și Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'' , la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", care este acuzat de luare de mită după ce a primit de la reprezentantul a două societăți comerciale, în cinci tranșe, sumele de 73.450 euro și 18.600 lei, ce reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a unor contracte, informează DNA.

Bogdan Păltineanu va fi prezentat vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro. Perchezițiile au fost la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Spitalul Clinic de Urgență ''Bagdasar Arseni'', Spitalul Clinic de Psihiatrie ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...