Dan Tudorache cere anularea alegerilor în tot Bucureștiul și renunță la cererea de renumărare a voturilor

Dan Tudorache cere anularea alegerilor în tot Bucureștiul și renunță la cererea de renumărare a voturilor

Dan Tudorache a cerut joi anularea alegerilor din Capitală și reluarea întregului proces electoral după imaginile cu sacii cu voturi de la Sectorul 1 prezentate miercuri seară de Antena 3 și RTV. Tudorache a spus că rezultatul a fost ”viciat” inclusiv pentru primarul general și a cerut reluarea alegerilor în București.

Poliția a deschis o anchetă după ce Antena3 a difuzat, miercuri seară, imagini în care se văd niște oameni care intră într-o sală plină cu saci cu voturi, susținând că ar fi vorba de imaginile de pe camerele de supraveghere din zona securizată a Biroului Electoral Sector 1 București.

Jandarmeria a transmis printr-un comunicat de presă că „încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral”: „În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”.

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a acuzat USR de fraudă și a cerut pe Facebook repetarea alegerilor, postând printscreenuri din imaginile apărute în spațiul public.

Clotilde Armand, câștigătoare în fața lui Dan Tudorache la Sectorul 1 în urma scrutinului de duminică, spune însă că oamenii care apar în filmări sunt observatori care asistau la numărare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...