Dancă: Vâlcov - portavocea penalilor; trebuie să plece imediat din Guvern

Dancă: Vâlcov - portavocea penalilor; trebuie să plece imediat din Guvern

Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, trebuie să plece din Guvern după afirmaţiile făcute "împotriva intereselor României în Uniunea Europeană", afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"Afirmaţia acestuia că Vestul Europei nu doreşte construcţia de autostrăzi în România pentru că nu vrea dezvoltarea României este o manipulare grosolană a propriei incompetenţe şi a guvernului din care face parte. Prin astfel de afirmaţii, Darius Vâlcov, cel care conduce în realitate guvernul de marionete ale lui Liviu Dragnea, exprimă o agendă ascunsă şi paralelă a unor politicieni infractori care vor să scoată România din Uniunea Europeană pentru a scăpa de puşcărie. Construcţia de autostrăzi în România este sabotată cu bună ştiinţă chiar de acest condamnat penal şi de guvernarea PSD - ALDE din care face parte pentru că, deşi există bani europeni alocaţi pentru proiectele majore de infrastructură din România, prim-ministrul Viorica Dăncilă, consiliată de Darius Vâlcov, refuză să trimită cererile de finanţare la Bruxelles. (...) Premierul României, Viorica Dăncilă, trebuie să se delimiteze urgent de afirmaţiile consilierului său, Darius Vâlcov, şi să-i ceară să plece din Guvernul României. Altfel, înseamnă că prim-ministrul Viorica Dăncilă îşi asumă public aceste afirmaţii împotriva Uniunii Europene într-un moment în care România urmează să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, ceea ce demonstrează încă o dată că nu înţelege importanţa acestui rol", spune Dancă într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

El critică afirmaţia lui Darius Vâlcov potrivit căreia Uniunea Europeană nu doreşte construcţia de autostrăzi în România, arătând că oficialii europeni fac apeluri repetate şi disperate pentru a se folosi banii alocaţi de Comisia Europeană.

"Aşa ceva este o inepţie totală şi arată tupeul celor care nu fac nimic pentru dezvoltarea României", mai afirmă liberalul.

Dancă susţine că soluţia falsă aleasă de PSD şi ALDE pentru construirea autostrăzilor prin formule "imposibile" de parteneriat public - privat "amână la nesfârşit realizarea lor şi ascunde interese obscure".

"În realitate, cei care sabotează construcţia de autostrăzi şi spitale regionale cu bani europeni sunt chiar ei, cei de la PSD şi ALDE, care nu doresc ca România să se dezvolte, pentru că interesul lor este să nu piardă voturile celor săraci şi dependenţi de ajutoarele de la stat", mai spune Dancă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...