Dăncilă a schimbat peste noapte membrii CES, care avizează proiecte inițiate de Guvern. Omul lui Voiculescu a rămas

Dăncilă a schimbat peste noapte membrii CES, care avizează proiecte inițiate de Guvern. Omul lui Voiculescu a rămas

Dăncilă a schimbat peste noapte membrii CES, care avizează proiecte inițiate de Guvern. Omul lui Voiculescu a rămas. Premierul Viorica Dancila a schimbat componenta Consiliului Economic si Social, structura care da avize pentru legile elaborate de Executiv, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial.

Astfel, din cei 15 membri care reprezentau grupul Societatii Civile din CES, 13 au fost inlocuiti. Au mai ramas doar Anca Andreea Popa, reprezentanta FACIAS, organizatie infiintata de Dan Voiculescu, si Laura Popescu, de la Asociatia Municipiilor.

Propunerea pentru aceasta schimbare a fost formulata in luna iunie de ministrul Lia Olguta Vasilescu al Muncii si Justitiei Sociale.

Sociologul Gelu Duminica, inlocuit si el din Consiliul Economic si Social, sustine ca nu a existat o procedura si nicio selectie pentru aceasta schimbare, precizand ca este cel mai grav atac asupra dialogului social si asupra societatii civile.

"Astazi, 11 octombrie 2018, componenta grupului societatii civile din CES a fost modificata prin decizia PM Dancila.

Din cei 15 membri ai grupului societatii civile actuali, nu au mai ramas decat reprezentanta Asociatiei Municipiilor si cea a FACIAS. Propunerea a fost formulata de doamna LOV si validata de PM. Decizia a fost deja publicata in Monitor.

Nu exista temei legal si nu exista precedent. Nu a existat o procedura si nici o selectie.
Este poate cel mai grav atac asupra dialogului social si asupra societatii civile", scrie Gelu Duminica pe Facebook.

Consiliul Economic si Social este un organism consultativ al Parlamentului si al Guvernului in domeniile de specialitate stabilite prin lege si este consultat obligatoriu asupra proiectelor de acte normative initiate de Guvern sau a propunerilor legislative ale deputatilor ori senatorilor.

Rezultatul acestei consultari se concretizeaza in avize la proiectele de acte normative.

La finalul anului trecut, Consiliul Economic si Social a dat aviz negativ pentru revolutia fiscala promovata de Guvernul Tudose.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro