Dăncilă: „Am fost unul dintre luptătorii pentru statul de drept”

Dăncilă: „Am fost unul dintre luptătorii pentru statul de drept”

Guvernul depune plângere penală împotriva președintelui Iohannis. Îl ameninţă mai precis, pentru că, concret, din punct de vedere legal e imposibil să facă asta. Anunțul a fost făcut sâmbătă de premierul Viorica Dăncilă, după Comitetul Executiv al PSD.

„Legat de afirmația președintelui că Guvernul este corupt, vom acționa în judecată, pentru că am spus că e ușor să pui etichete, dar trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupție, ba dimpotrivă, am fost unul dintre luptătorii pentru statul de drept, dar şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Când spui că cineva este corupt înseamnă că ai dovezile necesare. Este de neacceptat”, a declarat Viorica Dăncilă, după ședința CEx PSD de la Mamaia.

Întrebată care este fapta pe care o sesizează, Dăncilă a afirmat că duminică se va întâlni cu avocații.

Totodată, social-democraţii au anunţat că vor merge la CCR, dacă nu va fi rezolvat interimatul în cazul celor trei ministere care au fost deţinute de ALDE.

„În ceea ce priveşte interimatul celor trei ministere (deţinute de ALDE - n.r.) voi avea o discuţie telefonică cu preşedintele, iar în cazul în care nu vom avea o nominalizare pentru aceste interimate, vom merge către Curtea Constituţională'”, a arătat Dăncilă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale