Dăncilă, despre protestatari: În momentul în care vii cu jigniri şi violenţă, înseamnă că nu ai argumente

Dăncilă, despre protestatari: În momentul în care vii cu jigniri şi violenţă, înseamnă că nu ai argumente

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, în comuna timişeană Giarmata, că acele persoane care au întâmpinat-o cu proteste în vizitele din ultimele zile pe care le-a întreprins în mai multe oraşe transilvănene au acest drept, însă ar fi putut să o facă în mod civilizat, fără violenţă şi jigniri.

"Cred că într-o democraţie, fiecare partid trebuie să-şi spună punctul de vedere, dar într-o lume civilizată în care există respect, aceste lucruri se pot spune într-un mod politicos, să arate că poţi veni cu argumente, şi nu cu jigniri şi violenţă. Oamenii pot protesta, este dreptul lor, dar nu pot înţelege şi cred că mulţi dintre români nu pot accepta modul în care se manifestă. În momentul în care vii cu violenţă şi cu jigniri, înseamnă că nu ai argumente", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a subliniat că ar fi preferat o dezbatere pe proiecte, cu discuţii constructive, în care cei nemulţumiţi să arate că în 30 de ani a avut loc şi o evoluţie în România şi că ştiu cu adevărat cum este democraţia.

"Cred că noi românii nu suntem aşa cum vor să ne zugrăvească unii, care consideră că a jigni îi face mai puternici, că a dezbina este obiectivul nostru de ţară. Cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi că fiecare dintre noi poate accepta criticile dacă sunt fondate, dar aceste critici să vină într-un mod respectuos, pentru că atunci când există respect al unora faţă de alţii, cred că putem discuta şi avea rezultate mult mai bune", a adăugat premierul Dăncilă.

De asemenea, ea a cerut jurnaliştilor să prezinte corect informaţiile, făcând referire la faptul că a auzit că joi, la Cluj, membrii Guvernului au fost alergaţi de protestatari, ceea ce nu este adevărat.

"Suntem un guvern destul de curajos, am fost curajoşi să luăm decizii importante pentru această ţară, să impunem proiecte foarte importante pentru această ţară, nu să ne speriem că unul sau altul ţipă, unul care doarme în Parlament şi vrea să facă sport în teritoriu. Cred că este foarte important să ne manifestăm într-un mod civilizat, românii întotdeauna au fost oameni civilizaţi, oneşti, admiraţi de alţii. De ce să facem o altă imagine de ţară, mai ales că încă deţinem Preşedinţia rotativă şi că în afară de presa românească sunt şi alte posturi de televiziune din alte state membre şi cred că nu vrem niciunul dintre noi, indiferent de culoarea politică, să dăm o imagine a românilor şi a României care nu este conformă cu realitatea", a argumentat prim-ministrul Viorica Dăncilă..

Vineri, Viorica Dăncilă şi câţiva miniştri ai Cabinetului său s-au întâlnit cu primari şi europarlamentari şi candidaţi din partea PSD Timiş în alegerile din 26 mai, la primăria comunei Giarmata. La circa două sute de metri de sediul primăriei, un grup de câţiva zeci de protestatari au manifestat împotriva guvernului PSD-ALDE şi au scandat lozinci anti-PSD şi antiguvernamentale. Scandările lor au fost însă acoperite sonor de imnul de campanie la europarlamentare al PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...