Dăncilă despre revocarea lui Lazăr: Nu trebuie să fiu eu mulţumită; ministrul Justiţiei a venit cu o propunere documentată

Premierul Viorica Dăncilă spune că ministrul Justiţiei a făcut "o propunere documentată" în ceea ce priveşte solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general al României şi că rezultatul se va vedea la finalul procedurii.

"Nu trebuie să fiu eu mulţumită şi nu trebuie să spun eu dacă acest lucru este bun sau rău. Avem ministrul Justiţiei, a făcut o propunere documentată, vom vedea care este cursul de acum încolo", a declarat Viorica Dăncilă, joi, înainte de şedinţa BPN al PSD, întrebată dacă este "mulţumită" de propunerea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să discute pe 13 noiembrie solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de avizare a revocării din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr. Avizul motivat va fi înaintat Ministerului Justiţiei la data de 21 noiembrie, a precizat CSM.

Potrivit legii, ministrul Justiţiei poate cere revocarea din funcţie a şefului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, iar decizia o ia şeful statului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet