Dăncilă: Guvernul va aproba un act normativ pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două scrutine din 26 mai

Dăncilă: Guvernul va aproba un act normativ pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două scrutine din 26 mai

Guvernul va aproba un act normativ pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a celor două scrutine din 26 mai 2019, alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi referendumul naţional convocat de către preşedintele României, care stabileşte doar detaliile tehnice care să asigure derularea corectă, transparentă şi democratică a procesului electoral, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a celor două scrutine din 26 mai 2019, alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European şi referendumul naţional convocat de către preşedintele României. Am observat că au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legate de unele aspecte din proiectul de ordonanţă de urgenţă care completează legislaţia de organizare a referendumului. Este încă o dovadă că dezinformarea din partea opoziţiei funcţionează şi că în lupta electorală unii aleg minciuna în locul adevărului. În realitate, actul normativ pe care-l vom adopta astăzi stabileşte doar detaliile tehnice care să asigure derularea corectă, transparentă şi democratică a procesului electoral. Ministerele au dat aviz doar pe stabilirea măsurilor care ţin de buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare şi a consultării populare, iar actul normativ nu conţine niciun fel de modificare legată de îngrădirea vreunui drept", a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat că Executivul acţionează prin toate pârghiile sale legale pentru a asigura dreptul la vot al cetăţenilor, drept fundamental într-o societate democratică şi pentru a garanta corectitudinea rezultatelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

5 Așa arată relaxarea la Mamaia