Dăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

Dăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament

Social-democraţii iau în calcul restructurarea Guvernului în Parlament, a afirmat, luni, premierul Viorica Dăncilă, care l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că, prin refuzul de a numi miniştrii interimari, "ignoră într-un dispreţ total reguli, legi şi decizii ale Curţii Constituţionale".

"Vreau să îi asigur pe toţi că nu ne temem şi luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament", a spus premierul înainte de începerea şedinţei de guvern.

Ea a adăugat că deja Curtea Constituţională a stabilit, prin Decizia 875/2018, că preşedintele în funcţie nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniştrilor interimari şi că aceştia trebuie numiţi pentru a fi asigurată buna funcţionare a Guvernului până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

"Această situaţie creată de preşedintele Iohannis, care, prin refuzul de a numi miniştrii interimari, ignoră într-un dispreţ total reguli, legi şi decizii ale Curţii Constituţionale, poate produce consecinţe grave pentru cetăţenii acestei ţări şi pentru relaţiile României cu partenerii externi", a arătat Viorica Dăncilă.

Potrivit prim-ministrului, refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a numi miniştrii interimari "este un abuz constituţional şi de putere" pe care acesta "îşi permite să îl facă la adăpostul imunităţii absolute pe care o are în faţa legii". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…