Dăncilă: Preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, în grafic; Tăriceanu se referea la dezbinarea dintre partide

Dăncilă: Preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, în grafic; Tăriceanu se referea la dezbinarea dintre partide

Guvernul este în grafic cu pregătirile pentru preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE iar afirmaţiile liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pe această temă se refereau la dezbinarea dintre partidele politice, a precizat, joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Referirea dânsului era legată de dezbinarea care există în societate, de dezbinarea între partidele politice, nicidecum din punct de vedere organizatoric, logistic sau al programului pentru preluarea Preşedinţiei rotative", a declarat Viorica Dăncilă înainte de şedinţa conducerii PSD, întrebată cum comentează afirmaţiile liderului ALDE, potrivit căruia, în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE.

Ea a adăugat că a discutat permanent despre stadiul pregătirii mandatului României şi cu liderul PSD, Liviu Dragnea, şi cu Tăriceanu.

"Noi suntem în grafic, suntem pregătiţi, dar, repet, problema care este ridicată de domnul Tăriceanu se referă la această dezbinare şi la această lipsă de consens în cadrul partidelor politice. Pentru a avea o Preşedinţie de succes, aşa cum ne dorim cu toţi, cred că trebuie să existe un consens şi între partidele politice şi între instituţii", a mai declarat Dăncilă.

Şefa Executivului a infirmat că ar exista o lipsă de consens între PSD şi ALDE: "Nu, referirea nu era la acest lucru". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”