Danemarca denunţă încălcarea spaţiului său aerian de către două avioane ale Rusiei

Danemarca denunţă încălcarea spaţiului său aerian de către două avioane ale Rusiei

Guvernul de la Copenhaga a denunţat încălcarea vineri a spaţiului aerian danez de către două avioane ruseşti şi l-a convocat pe ambasadorul Moscovei în legătură cu acest incident, calificat drept preocupant de către ministrul apărării, transmite AFP.

Ministerul Apărării a informat că două avioane de luptă au fost ridicate de la sol pentru a împiedica această incursiune.

'Complet inacceptabil că avioane ruseşti încalcă spaţiul aerian danez, de două ori într-o zi', ceea ce indică spre o 'acţiune deliberată', a scris pe Twitter ministrul de externe,Jeppe Kofod.

'Examinăm încă detaliile, dar am luat deja iniţiativa de a-l convoca pe ambasadorul rus pentru o discuţie la Ministerul de Externe', a adăugat el.

Incursiunile s-au produs deasupra insulei daneze Bornholm din Marea Baltică, la sud de Suedia.

'Este foarte rar să vedem acest tip de încălcare a spaţiului aerian danez, aşadar de două ori în aceeaşi zi trebuie considerat ca fiind preocupant', a declarat pentru agenţia daneză Ritzau ministrul apărării, Trine Bramsen.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia