Danemarca intenţionează să condiţioneze acordarea alocaţiilor pentru imigranţi de exercitarea unei activităţi

Danemarca intenţionează să condiţioneze acordarea alocaţiilor pentru imigranţi de exercitarea unei activităţi

Danemarca intenţionează să coreleze acordarea ajutoarelor sociale pentru imigranţi cu exercitarea unei activităţi de 37 de ore pe săptămână în scopul încurajării integrării acestor persoane, a anunţat marţi guvernul social-democrat de la Copenhaga, unul dintre cele mai dure din Europa contra imigraţiei, relatează AFP.

''Vrem să introducem o nouă logică de muncă în care oamenii să aibă datoria de a contribui şi de a fi utili şi, dacă nu pot găsi un loc de muncă reglementat, ei vor trebui să lucreze pentru alocaţia lor'', a declarat şefa guvernului danez, Mette Frederiksen, într-o conferinţă de presă.

În proiectul său, intitulat ''Danemarca poate face mai mult'', actualul guvern danez - care şi-a început mandatul în iunie 2019 - arată că şase din zece femei originare din Maghreb, Turcia şi Orientul Mijlociu se află în afara pieţei forţei de muncă din Danemarca.

Într-o primă etapă, obiectivul este de a integra 20.000 de persoane încurajându-le să găsească locuri de muncă.

''De exemplu, poate fi o activitate de strângere a plasticului şi a chiştoacelor de ţigarete de pe plaje şi până la a ajuta la rezolvarea diverselor sarcini într-o întreprindere'', a explicat ministrul danez al ocupării forţei de muncă, Peter Hummelgaard.

La începutul anului, Mette Frederiksen a anunţat obiectivul scăderii la zero a cererilor de azil, cifrate în primele şapte luni la 851.

Potrivit Institutului naţional de statistică danez, 11% dintre cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei sunt străini. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria