Daniel Constantin dorește un singur președinte pentru ALDE

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat marți, într-o conferință de presă, că dorește un singur președinte al partidului, însă el personal nu s-a decis dacă va candida pentru președinția formațiunii.

Constantin spune că situația e "oarecum tensionată în interiorul ALDE".

"Există, nu am ascuns lucrul acesta, există o situație oarecum tensionată în interiorul ALDE, dar cred că lucrul cel mai important pentru toată țara, pentru clasa politică și pentru societate, este acela că nu va exista niciun fel de vulnerabilitate sau vulnerabilizare a Coaliției majoritare. (...) Coaliția este solidă în acest moment. Sigur, ceea ce se va întâmpla în ALDE vom vedea la momentul respectiv", a spus Daniel Constantin.

Întrebat dacă susține ideea unei președinții unice, copreședintele ALDE a răspuns că este lucrul pe care și-l dorește de doi ani.

"Nu numai că o susțin, este lucrul pe care l-am agreat de acum doi ani de zile, de când am făcut Congresul ALDE. Există aici o dispută, dacă vreți să intrăm în detalii, vizavi de dorința filialelor locale. Există anumite filiale care vor să facem un congres, de jos în sus, așa cum este prevăzut oarecum în normele nescrise democratice și alte filiale care vor să facă un congres de sus în jos. Și aici sunt anumite discuții, cum să stabilim aceste principii și după aceea, data congresului. Discuțiile în ALDE nu au început de la congres, ci de la cu totul alte lucruri, care țin de ceea ce înseamnă principii", a precizat Constantin.

El a adăugat că nu intenționează să demisioneze din ALDE.

"ALDE s-a constituit pe structura Partidului Conservator. (...) Atâta timp cât sunt președintele acestui partid de șapte ani de zile, (...) nu văd de ce aș pleca în altă parte", a afirmat Daniel Constantin.

Copreședintele ALDE, Daniel Constantin încă nu s-a decis dacă va candida pentru președinția partidului.

"Voi știi după ce vom stabili toate lucrurile și după ce toate lucrurile vor intra, să spunem așa, în normal. După ce vom agrea care va fi formula, cum vom face alegerile. Pentru că atunci când am făcut Congresul, v-am spus, am agreat ca în 2017 să avem o conducere unică și chiar dacă nu am scris în Statut, se înțelege din prevederile statutare, că alegerile ar trebui să pornească de jos în sus. Dacă ele vor porni de jos în sus, vom avea Congresul cât mai repede. În momentul în care toate aceste lucruri vor fi stabilite, voi spune și care este opțiunea mea", a anunțat Daniel Constantin.

Liderul ALDE s-a întâlnit marți, la Sibiu și cu conducerea filialei locale.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

5 Circoteca proastelor în PSD! Mazetele lui Dragnea se păruiesc în public!

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos