Daniel Constantin: Mâine voi avea o discuție cu premierul; nu am ținut niciodată la funcții

Daniel Constantin: Mâine voi avea o discuție cu premierul; nu am ținut niciodată la funcții

Vicepremierul Daniel Constantin, copreședinte ALDE, a anunțat că luni se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu și, în cazul în care coaliția va lua vreo "decizie" în privința sa, se va supune.

El a ținut să sublinieze că nu va pleca din ALDE.

"Eu nu am vrut să ajungem în această situație dar, din păcate, este o situație delicată pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am ținut niciodată la funcții, Oricând, chiar și mâine, voi avea o discuție cu prim-ministrul Grindeanu și, dacă decizia coaliției va fi într-un sens, nu regret. Am făcut parte și din Guvernul Victor Ponta și cred că am îndeplinit pentru partidele din care provin o misiune bună. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo, eu, Sorin Câmpeanu, Cotovelea. (...) Cred că întotdeauna am reprezentat cu cinste și am făcut-o bine. Dar nu am pus mai presus funcțiile decât pozițiile pe care oamenii care ne-au adus în acele funcții. Țin mai mult la oameni decât la funcții", a punctat duminică, Constantin, la Palatul Parlamentului.

Copreședintele ALDE a susținut că formațiunea va rămâne unită ''cu respectarea legii și a statutului".

"Orice s-ar întâmpla, toți parlamentarii care sunt aici nu vor pleca din ALDE. Vor rămâne și vor susține Guvernul Sorin Grindeanu. Este un vot care s-a dat pentru acest guvern, pentru această coaliție și nu voi pune în pericol aceasta coaliție. Sper ca activitatea guvernamentală să primeze, nu scandalurile", a mai spus Constantin, care a părăsit lucrările Delegației Permanente a ALDE împreună cu un grup de parlamentari și patru secretari de stat, pe motiv că ședința este nestatutară.

Potrivit acestuia, instanța este cea care va decide în cazul convocării unui congres, pentru că, "din punct de vedere juridic", lucrurile sunt foarte clare.

"În statutul ALDE se spune că Delegația Permanentă este cea care convoacă congresul în doua variante: la solicitarea Biroului Executiv Central sau jumătate plus unu din delegațiile permanente teritoriale. Delegațiile permanente teritoriale nu sunt statutare. În protocolul de fuziune PC-PLR se spune foarte clar că, până la organizarea congresului, forurile de conducere la nivel județean sunt Biroul Executiv și Biroul Teritorial, nicidecum Delegația Permanentă. Aceste decizii teritoriale au fost atacate în instanță, iar miercuri, dacă nu mă înșel, o să avem un prim termen într-un județ. Instanța este cea care va hotărî ce se va întâmpla, la fel cum (va decide — n.r.) și în cazul eventualei convocări a congresului de azi", a arătat copreședintele ALDE.

Daniel Constantin a susținut că a avut duminică dimineața o discuție cu Călin Popescu-Tăriceanu, aproximativ două ore, pe marginea creării mecanismului de transparentizare a deciziilor. "Nu am reușit", a mai spus el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...