Daniel Fenechiu: PND susține varianta asumării răspunderii Guvernului pe alegeri în două tururi

Daniel Fenechiu: PND susține varianta asumării răspunderii Guvernului pe alegeri în două tururi

Deputatul Daniel Fenechiu a declarat luni că PND susține varianta alegerii primarilor din două tururi de scrutin și că în actualul context o soluție de rezolvare a acestei chestiuni ar reprezenta-o asumarea răspunderii Guvernului în paralel cu o dislocare a unei părți din blocul fostei alianțe parlamentare.

"Concluziile nu par a fi foarte bune. Premierul ne-a expus punctul de vedere al domniei sale. Ne-a spus că nu dorește să se substituie Parlamentului, dar existând această dezbatere a vrut să vadă dacă există o majoritate politică să intervină să se concretizeze mai repede. A luat act de poziția noastră. Așa cum am declarat, transparent, susținem alegerile în două tururi, credem că este o dovadă de democrație. (...) Însă am aflat, aș putea spune cu tristețe, că majoritatea parlamentară este împotriva acestei măsuri. Premierul ne-a spus că, din contactele pe care le-a avut până în momentul de față, atât UNPR, cât și PSD și ALDE se opun la această măsură. Nu ne-a comunicat dacă a luat sau nu a luat o decizie, motiv pentru care așteptăm și noi", a declarat Daniel Fenechiu.

Președintele PND a adăugat că, în opinia sa, "dacă se va produce o dislocare în blocul fostei alianțe, o asemenea măsură ar putea să treacă și ar putea să treacă pe calea răspunderii guvernamentale", el susținând că nu crede "că există cineva care și-ar permite să intre cu o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern".

"Deci, cred că ar fi singura soluție", a spus Fenechiu.

Deputatul independent Radu Popa, prezent alături de președintele PND la consultările cu premierul, a afirmat că aceia care votează au întotdeauna dreptate.

"E important ca aceia care doresc să își exprime un punct de vedere la patru ani să fie lăsați să voteze. (...) Mi-aș dori ca asta să fie înțeleasă și de marii lideri ai națiunii de pe partea stângă. Nu cred că ar trebui să le fie frică de votul oamenilor și de aceea cred că două tururi ar fi o variantă care ar mulțumi pe toată lumea", a explicat Popa, la finalul consultărilor cu premierul.

Șeful Executivului se consultă în continuare cu reprezentanții PSRO, delegația fiind condusă de președintele partidului, Mircea Geoană.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia