Daniel Marian Dragne este noul șef al IGSU

Daniel Marian Dragne este noul șef al IGSU

Colonelul Daniel Marian Dragne este noul șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în urma unei decizii luate de premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit unui comunicat al IGSU, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, începând cu data de 3 februarie, prin decizia premierului, generalului maior Ovidiu Vasilică îi încetează împuternicirea exercitării atribuțiilor funcției de inspector general al IGSU.

Decizia vine ca urmare a împlinirii termenului de un an, prevăzut de legislația specifică, pentru care un ofițer poate fi împuternicit să exercite atribuțiile unei funcții.

Începând cu data de 4 februarie, prin decizia premierului, a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuțiile funcției de inspector general al IGSU colonelul Daniel Marian Dragne.

Colonelul Daniel Marian Dragne deține din anul 2014 funcția de prim-adjunct al inspectorului general al IGSU. Cu o experiență de peste 20 de ani în această armă, noul comandant al salvatorilor militari este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție "A.I. Cuza" din București (promoția 1999).

Pe parcursul carierei militare, el a ocupat diferite funcții de comandă în cadrul Facultății de Pompieri, funcții de specialist în cadrul Statului Major al Comandamentului Pompierilor Militari, șef al structurii de control din inspectoratul general.

Pe timpul exercitării funcției de prim-adjunct al inspectorului general, Daniel Marian Dragne a reușit integrarea structurilor operative și preventive sub o coordonare unitară, aspect orientat spre eficientizarea acțiunilor și misiunilor instituționale, menționează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…